- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (01.04.2011, 14:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hidrogenul, înlocuitor viabil al benzinei şi motorinei. O nouă descoperire ar putea fi aplicată tuturor maşinilor!
Hidrogenul ar putea deveni un combustibil alternativ nepoluant şi ar putea înlocui benzina, ca urmare a dezvoltării unei noi tehnologii, ce permite depozitarea gazului într-un mod ieftin şi practic, scrie Daily Mail.
Urmărește
2091 afișări
Hidrogenul, înlocuitor viabil al benzinei şi motorinei. O nouă descoperire ar putea fi aplicată tuturor maşinilor! (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Tehnologia utilizează materiale care absorb hidrogenul precum un burete, apoi îl "ambalează" în bile de plastic atât de mici încât se comportă precum un lichid. Tehnica permite eliberarea mult mai rapidă a hidrogenului, la temperaturi mai mici decât până acum, spun cercetătorii.
"Noi am ambalat hidrogenul în plastic şi l-am transformat într-o pudră foarte fină, ceea ce îi îmbunătăţeşte proprietăţile" a declarat Stephen Bennington, şef al departamentului ştiinţific de la Cella Energy, compania care a dezvoltat tehnologia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Prin ardere hidrogenul produce numai apă, iar acest lucru este considerat soluţia ideală pentru reducerea emisiilor de carbon de la automobilele care funcţionează cu benzină sau motorină, care produc aproximativ 25 la sută din întreaga cantitate de emisii de carbon din lume.
Cercetătorii afirmă că noua tehnologie va permite folosirea hidrogenului drept combustibil pentru toate autovehiculele, inclusiv la cele care funcţionează acum cu combustibili tradiţionali, după efectuarea câtorva modificări.
"Maşinile vor trebui să aibă două rezervoare: unul în care veţi alimenta cu aceste «bile cu hidrogen», şi unul în care vor fi depozitate reziduurile de plastic după consumarea combustibilului. La fiecare alimentare, reziduurile vor fi scoase, apoi reciclate şi umplute din nou cu hidrogen", spune Stephen Bennington.
Pentru că se comportă ca un lichid, noul tip de combustibil va putea fi transportat în cisterne.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe