Homosexualitatea este genetică

Homosexualitatea este genetică şi nu reprezintă o deviaţie de comportament, aşa cum susţine Vaticanul, a declarat, joi, cercetătorul belgian Jacques Balthazart, la publicarea unei cărţi pe această temă.

Urmărește
683 afișări
Imaginea articolului Homosexualitatea este genetică

Homosexualitatea este genetică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Balthazart este autorul unei lucrări intitulate "Biologia homosexualităţii. Ne naştem homosexuali, nu alegem să fim aşa".

"O parte din factorii homosexualităţii sunt genetici, fiind vorba de partea pe care o cunoaştem cel mai puţin", a explicat el.

"Avem mult prea puţine date în ceea ce priveşte partea hormonală a acestor factori. În plus, mai există un element imunologic, o reacţie imunitară dezvoltată de mamă contra embrionului de sex masculin", care influenţează preferinţele sexuale ale acestuia, susţine cercetătorul belgian.

Specialist în neuroendocrinologia comportamentală, Jacques Balthazart recunoaşte că vrea să demonteze tezele potrivit cărora homosexualitatea ar avea motivaţii psihoanalitice.

Vaticanul are o abordare diferită. "Nu ne naştem homosexuali, dar putem deveni. Din diferite motive: chestiuni care ţin de educaţie ori pentru că nu ne-am dezvoltat propria identitate în cursul adolescenţei", a declarat, în decembrie, cardinalul Javier Lozano Barragan, fost responsabil pentru sănătate al papei.

Jacques Balthazart vrea să se adreseze publicului larg şi afirmă că a colectat "un fascicol suficient de indicii" privind "factorii biologici potenţial implicaţi" în determinarea comportamentelor sexuale încă de la naştere şi care nu depind de sexul bebeluşului.

"Era timpul să se reechilibreze balanţa (...). Pe o bază ştiinţifică, vreau să elimin convingerile potrivit cărora homosexualitatea ar fi o boală, o perversiune sau o deviaţie de comportament", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici