- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (07.01.2009, 19:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hormonul care suprimă senzaţia de foame ar putea fi folosit pentru tratarea obezităţii
Leptina, un hormon care suprimă senzaţia de foame a persoanelor sănătoase, ar putea fi la fel de eficient şi în cazul persoanelor obeze, prin intermediul unor medicamente care există deja pe piaţă, potrivit unui studiu recent, publicat în jurnalul Cell Metabolism.
Urmărește
289 afișări
Hormonul care suprimă senzaţia de foame ar putea fi folosit pentru tratarea obezităţii
Descoperirea în urmă cu 10 ani a acestui hormon care reglează nivelul rezervelor de grăsime din organism a trezit multe speranţe în rândul comunităţii oamenilor de ştiinţă, care încercau de multă vreme să conceapă o metodă eficientă de luptă împotriva obezităţii.
Euforia comunităţii ştiinţifice a dispărut la fel de repede cum a apărut, după ce medicii au constatat că hormonul - leptina - este ineficientă în cazul persoanelor obeze, deoarece acestea au dezvoltat o anumită rezistenţă la această moleculă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Nimeni nu a fost păcălit să voteze pentru Trump”: POLITICO lansează o analiză controversată care pune punct temerilor că alegerile au fost fraudate prin dezinformarea online
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
-
Liderul opoziţiei conservatoare din Germania susţine discuţii pentru un acord de liber schimb între UE şi SUA lui Donald Trump
-
Apetit pentru mobilitate: Consumul de benzină şi motorină, în creştere în 2024
"Cei mai mulţi dintre obezi sunt rezistenţi la leptină, iar creierul lor blochează efectele ei", a declarat Umut Ozcan, de la facultatea de medicină din cadrul Universităţii Harvard, din statul american Massachussets.
Timp de mai mulţi ani, companiile farmaceutice şi laboratoarele universitare au căutat un medicament capabil să sensibilizeze creierul persoanelor obeze la acţiunea leptinei, însă fără succes. Însă, după ce echipa doctorului Ozcan a început să trateze şoareci obezi fie cu medicamentul Buphenyl (4-PBA), fie cu acid cutaurursodeoxicolic (TUDCA), cercetătorii au reuşit să obţină o sensibilizare a creierelor animalelor cu până la de zece ori mai mare.
Toţi şoarecii au pierdut în greutate, chiar dacă au continuat să se hrănească cu alimente bogate în grăsimi.
Cele două medicamente, Buphenyl şi TUDCA, au obţinut deja avizul favorabil al Food and Drug Administration, agenţia federală americană de autorizare a medicamentelor şi produselor alimentare.
Buphenylul este prescris în prezent pentru tratarea disfuncţiilor ficatului şi a fibrozei chistice. TUDCA este folosit de multe secole în medicina chineză tradiţională, fiind utilizat în prezent în tratarea anumitor afecţiuni hepatice. Cele două substanţe fac obiectul unor cercetări ce vizează folosirea lor în tratamentul maladiilor neuronale, precum Alzheimer şi Huntington.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. Incendiu la hotelul lui Donald Trump din Las Vegas. Un cybertruck Tesla ar fi explodat din senin
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Demisie-ȘOC la Kanal D! Bursucu nu mai prezintă Roata Norocului, iar motivul este halucinant 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe