- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (19.12.2014, 13:22)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ibuprofenul prelungeşte viaţa, potrivit unor experimente realizate pe animale
Ibuprofenul, un antiinflamator non-steroidian, ar putea contribui la păstrarea stării de sănătate şi la prelungirea vieţii, potrivit unor experimente realizate pe mai multe specii de animale.
Urmărește
760 afișări
Ibuprofenul prelungeşte viaţa, potrivit unor experimente realizate pe animale
"Am folosit mai întâi ibuprofen pe drojdia de bere, un model cunoscut utilizat în studiile despre îmbătrânire şi am constatat o prelungire a vieţii acestor microorganisme", a explicat Michael Polymenis, biochimist la Universitatea Texas A&M, coordonatorul acestui studiu, publicat joi în revista ştiinţifică americană Public Library of Science-Genetics.
"Apoi, am făcut acelaşi experiment pe viermi şi pe muşte drosofile şi am observat o prelungire a vieţii acestor animale, ca şi o menţinere mai îndelungată a stării lor de sănătate", a adăugat acelaşi cercetător.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Administrat în doze comparabile cu cele care ar putea fi recomandate oamenilor, ibuprofenul a prelungit vieţile acelor microorganisme, viermilor şi muştelor drosofile cu aproximativ 15%, adică echivalentul a 10 ani în cazul oamenilor, care ar avea în această perioadă de timp şi o sănătate bună.
Folosirea ibuprofenului, care reduce inflamaţiile şi durerile, este extrem de răspândită.
Michael Polymenis a precizat că ibuprofenul acţionează asupra capacităţii celulelor de drojdie de bere de asimilare a triptofanului, un aminoacid prezent în toate organismele. Triptofanul, un compus al proteinelor, este esenţial pentru oameni. El nu poate fi sintetizat de organism şi, ca urmare, trebuie introdus prin alimentaţie.
"Nu suntem siguri că înţelegem complet acest mecanism, dar el merită să fie studiat în cercetări viitoare", a declarat coordonatorul studiului, care a colaborat cu Buck Institute for Research on Aging, aflat în oraşul Novato din statul american California.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:11
-
astăzi, 12:34