Imagine istorică: Planeta Mercur aşa cum nu a mai fost văzută până acum

Această imagine este prima obţinută vreodată de pe orbita planetei Mercur, cea mai apropiată de Soare. Sonda Messenger a reuşit să obţină până acum 363 de imagini ale suprafeţei planetei. Echipa misiunii Messenger cercetează în prezent datele proaspăt primite care continuă să sosească, informează NASA.

Urmărește
528 afișări
Imaginea articolului Imagine istorică: Planeta Mercur aşa cum nu a mai fost văzută până acum

Imagine istorică: Planeta Mercur aşa cum nu a mai fost văzută până acum (Imagine: NASA)

Craterul din partea superioară a imaginii se numeşte Debussy, iar partea de jos a imaginii este aproape de polul sud al planetei şi include o regiune care nu a mai fost văzută anterior. În următoarele trei zile sonda Messenger va lua 1185 de imagini de pe suprafaţa planetei, având în plan, pe tot parcursul misiunii, nu mai puţin de 75.000 de imagini ale planetei Mercur.

Sonda Messenger a devenit pe 17 martie primul vehicul spaţial pe care omul a reuşit să îl plaseze pe orbita lui Mercur.

Vehiculul spaţial şi-a început călătoria prin spaţiu în urmă cu peste şase ani, trecând de mai multe ori foarte aproape de Venus şi de Mercur, fără a se plasa însă pe orbitele acestora.

Messenger va realiza o rotaţie completă în jurul planetei Mercur la fiecare 12 ore, la o altitudine de 200 de kilometri. Sonda se va afla astfel la o distanţă de 46 de milioane de kilometri de Soare şi la peste 155 de milioane de kilometri de Terra.

Sonda are la bord numeroase instrumente ştiinţifice, inclusiv un sistem de imagistică, un spectrometru de analiză a atmosferei şi a solului şi un spectrometru de observare a plasmei şi a particulelor energetice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici