- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (27.10.2014, 16:02)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
IMAGINI în premieră cu echipa care a descoperit Ebola în 1976 - VIDEO
Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecţioasă virală severă, cu o rată de letalitate de până la 90 la sută la om şi care este provocată de virusul Ebola. Virusul a fost identificat pentru prima dată în toamna anului 1976, când o echipă internaţională de cercetători a sosit în Yambuku, un sat mic din nordul Republicii Democrate Congo, care atunci se numea Zair.
Urmărește
2290 afișări
Rare Footage Shows Discovery Of Ebola In 1976
Yambuku este situat în apropiere de râul Ebola, de unde vine numele bolii.
Medicii au aflat despre această boală în septembrie 1976, când un termos ce conţinea mostre de sânge de la o asistentă belgiană ce lucra în Yambuku a ajuns la Institutul de Medicină Tropicală din Antwerp (Belgia). S-a suspectat iniţial că femeia ar fi fost infectată cu virusul Marburg, însă după ce s-a descoperit că nu era vorba despre asta, o echipă de cercetători a fost trimisă în Republica Congo pentru a identifica noul virus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Citeşte şi:
Virusul EBOLA, pe înţelesul tuturor: Cum se transmite, simptome şi metode de prevenire - VIDEO
Recent, institutul din Belgia a dat publicităţii, în premieră, mai multe înregistrări video făcute în acea perioadă.
Într-o primă înregistrare se poate vedea cum un medic îmbrăcat într-un echipament de protecţie face un control unui bolnav, iar apoi dă foc echipamentului respectiv.
Într-o altă înregistrare, alţi medici prelevează sânge de la mai mulţi pacienţi, fiolele de sânge fiind etichetate şi stocate pentru a putea fi analizate ulterior într-un laborator de către medicii belgieni Peter Piot şi Guido van der Groen, doi dintre membrii echipei internaţionale care a făcut deplasarea în Congo.
"Gândindu-mă la munca iniţială depusă de echipa internaţională în 1976 în Yambuku, toate lecţiile pe care le-am învăţat atunci când am analizat cum s-a răspândit această boală la început sunt aplicabile şi astăzi", a declarat Peter Piot, în prezent director London School of Hygiene & Tropical Medicine.
Citeşte şi:
Cât de mare este riscul de a contracta Ebola în avion: Explicaţiile unui specialist - VIDEO
Piot a explicat că, atunci în Yambuku, echipa a descoperit că aproape toate victimele aveau în comun două elemente: participarea la funeralii şi o vizită la un spital din Yambuku.
Febra hemoragică Ebola a depăşit pragul de 10.000 de cazuri şi a provocat 4.922 de morţi, potrivit ultimului bilanţ publicat sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cât de mare este riscul de a contracta Ebola în avion: Explicaţiile unui specialist - VIDEO
Citește și: Virusul EBOLA, pe înţelesul tuturor: Cum se transmite, simptome şi metode de prevenire - VIDEO
Citește și: Ce se întâmplă cu supravieţuitorii Ebola
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe