IMAGINI în premieră cu echipa care a descoperit Ebola în 1976 - VIDEO

Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola este o boală infecţioasă virală severă, cu o rată de letalitate de până la 90 la sută la om şi care este provocată de virusul Ebola. Virusul a fost identificat pentru prima dată în toamna anului 1976, când o echipă internaţională de cercetători a sosit în Yambuku, un sat mic din nordul Republicii Democrate Congo, care atunci se numea Zair.

Urmărește
2290 afișări
Imaginea articolului IMAGINI în premieră cu echipa care a descoperit Ebola în 1976 - VIDEO

Rare Footage Shows Discovery Of Ebola In 1976

Yambuku este situat în apropiere de râul Ebola, de unde vine numele bolii.

Medicii au aflat despre această boală în septembrie 1976, când un termos ce conţinea mostre de sânge de la o asistentă belgiană ce lucra în Yambuku a ajuns la Institutul de Medicină Tropicală din Antwerp (Belgia). S-a suspectat iniţial că femeia ar fi fost infectată cu virusul Marburg, însă după ce s-a descoperit că nu era vorba despre asta, o echipă de cercetători a fost trimisă în Republica Congo pentru a identifica noul virus.

Recent, institutul din Belgia a dat publicităţii, în premieră, mai multe înregistrări video făcute în acea perioadă.

Într-o primă înregistrare se poate vedea cum un medic îmbrăcat într-un echipament de protecţie face un control unui bolnav, iar apoi dă foc echipamentului respectiv.

Într-o altă înregistrare, alţi medici prelevează sânge de la mai mulţi pacienţi, fiolele de sânge fiind etichetate şi stocate pentru a putea fi analizate ulterior într-un laborator de către medicii belgieni Peter Piot şi Guido van der Groen, doi dintre membrii echipei internaţionale care a făcut deplasarea în Congo.

"Gândindu-mă la munca iniţială depusă de echipa internaţională în 1976 în Yambuku, toate lecţiile pe care le-am învăţat atunci când am analizat cum s-a răspândit această boală la început sunt aplicabile şi astăzi", a declarat Peter Piot, în prezent director London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Piot a explicat că, atunci în Yambuku, echipa a descoperit că aproape toate victimele aveau în comun două elemente: participarea la funeralii şi o vizită la un spital din Yambuku.

Febra hemoragică Ebola a depăşit pragul de 10.000 de cazuri şi a provocat 4.922 de morţi, potrivit ultimului bilanţ publicat sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici