- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.06.2015, 15:12)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Imagini MISTERIOASE surprinse pe suprafaţa planetei Ceres: NASA nu are o explicaţie - FOTO, VIDEO
Planeta Ceres a devenit, în luna martie a acestui an, prima planetă pitică vizitată îndeaproape cu ajutorul unei sonde spaţiale, iar imaginile surprinse de aceasta au început deja să ridice multe semne de întrebare, informează CNN.
Urmărește
35883 afișări
Sonda spaţială americană Dawn s-a plasat cu succes pe o orbită a lui Ceres, în luna martie, cu scopul de a descifra secretele ce înconjoară acest corp ceresc, aceasta fiind pentru prima dată când un vehicul de acest tip explorează de la distanţă foarte mică o planetă pitică.
Imaginile transmise de Dawn i-au luat deja prin surprindere pe cercetătorii de la NASA.
Mai întâi, au fost observate, pe lângă numeroasele cratere de pe suprafaţa planetei, două puncte excepţional de strălucitoare, apropiate între ele, aflate în acelaşi bazin, a căror existenţă nu a putut fi explicată deocamdată de oamenii de ştiinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În urmă cu câteva zile, NASA a anunţat că alte imagini intrigante au fost observate pe suprafaţa planetei. Este vorba despre o structură piramidală cu o înălţime de aproximativ 4,8 kilometri.
IMAGINILE SURPRINSE DE SONDA DAWN
"Intrigant", susţin cercetătorii de la NASA, potrivit CNN.
Sonda spaţială Dawn are o misiune de 16 luni pentru a cerceta planeta Ceres, cu scopul de a aduce cercetătorilor o serie de informaţii preţioase despre felul în care s-a format Sistemul Solar, în urmă cu 4,6 miliarde de ani. Dawn se va apropia de această planetă pitică şi va ajunge la sfârşitul lunii noiembrie la o distanţă de doar 375 de kilometri de aceasta.
"Studierea lui Ceres ne permite să cercetăm istoria spaţiului, iar datele colectate de sonda Dawn ar putea duce la descoperiri importante în ceea ce priveşte formarea Sistemului Solar", a declarat Jim Green, directorul departamentului de ştiinţe planetare de la NASA, într-o conferinţă de presă.
Ceres este cel mai mare corp ceresc din centura de asteroizi din Sistemul Solar, aflată între orbitele planetelor Marte şi Jupiter şi are un diametru de 950 de kilometri.
Ceres eliberează vapori de apă care au greutate de circa 6 kilograme pe secundă, a calculat o echipă de astronomi condusă de Michael Küppers, un savant care lucrează pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA).
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Premieră istorică: Sonda spaţială americană Dawn s-a plasat cu succes pe o orbită a planetei pitice Ceres
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe