Imagini uimitoare din spaţiu, realizate cu un telescop asamblat de un astronom amator - FOTO

Un astronom amator a realizat câteva fotografii uimitoare ale unor nebuloase aflate la mii de ani lumină depărtare folosind doar un aparat de fotografiat şi un telescop construit de el.

Urmărește
8737 afișări
Imaginea articolului Imagini uimitoare din spaţiu, realizate cu un telescop asamblat de un astronom amator - FOTO

(Imagine: Georgiy Suturin)

Printre imaginile realizate de astronomul amator ucrainian Georgiy Suturin se numără nebuloasa Orion şi nebuloasa Rosette - un obiect atât de mare încât ar fi nevoie de 130 de ani de călătorie cu viteza luminii pentru a-l parcurge de la un capăt la celălalt, scrie dailymail.co.uk.

Georgiy Suturin a realizat uimitoarele fotografii folosind un telescop asamblat chiar de el.

"Am fost pasionat de astronomie încă din copilărie. Am început să construiesc telescoape cu un prieten. Le făceam din ochelari obişnuiţi, inserând lentilele în tuburi din carton tare. Aşa am descoperit că puteam face fotografii planetei Venus. Am păstrat o imagine a planetei sub pernă câţiva ani", a declarat Georgiy Suturin.

Astronomul amator a revenit la pasiunea din copilărie atunci când fiul său i-a cerut un telescop.

"Am cumpărat un telescop mic şi ne-am uitat împreună la Lună. Atunci am început să adun echipamentul de care aveam nevoie pentru a face fotografii unor obiecte mai îndepărtate, care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Am cumpărat o mulţime de lucruri şi am cheltuit mii de lire, însă când văd rezultatul ştiu că a meritat", spune astronomul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici