Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Care sunt E-urile „bune” şi în ce alimente se ascund

Care sunt E-urile „bune” şi în ce alimente se ascund

E160, E 162, E 300, E100 - sunt numai câţiva dintre aditivii alimentari consideraţi siguri sau inofensivi. Aceste E-uri „bune” sunt substanţe naturale extrase din fructe sau legume şi se găsesc în alimente sub formă de vitamine, coloranţi, lecitină.
Care sunt E-urile „bune” şi în ce alimente se ascund

„Din cei peste 315 aditivi alimentari utilizaţi în prezent, mai puţin de 20 sunt E-uri «bune»”, afirmă prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
E 160d sau licopenul este un colorant roşu-galben, un caroten natural obţinut din tomate. „Acesta este unul dintre aditivii consideraţi siguri şi el poate reduce riscul de apariţie al cancerului”, susţine prof. Mencinicopschi.

Află mai multe despre E-urile care nu dăunează sănătăţii pe www.gandul.info.