- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (04.05.2010, 17:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Impulsurile electrice aplicate într-o anumită zonă a creierului, eficiente împotriva depresiei
Impulsurile electrice aplicate în fiecare zi asupra unei anumite zone a creierului pot vindeca de depresie anumite persoane care au încercat fără succes mai multe tipuri de medicamente antidepresive, potrivit unui studiu publicat în Archives of General Psychiatry.
Urmărește
448 afișări
Impulsurile electrice aplicate într-o anumită zonă a creierului, eficiente împotriva depresiei (Imagine: Mediafax Foto)
The Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite s-a pronunţat în favoarea implementării acestui tratament, intitulat "Transcranial magnetic stimulation" (TMS), în 2008, pe baza datelor furnizate de compania care l-a pus la punct.
În ciuda avizului favorabil al FDA, mulţi medici au rămas însă foarte sceptici în ceea ce priveşte eficienţa tratamentului TMS.
"Acest studiu ar trebui să pună capăt polemicilor despre eficienţa TMS împotriva depresiei", a declarat medicul Mark George de la Centrul medical universitar din Carolina de Sud, principalul autor al studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
"Acum putem continua să lucrăm pentru a îmbunătăţi TMS şi să concepem o nouă clasă de tratamente bazate pe stimularea electrică pentru alte tipuri de afecţiuni psihiatrice", a adăugat cercetătorul american.
Acest tratament reactivează circuitele cerebrale care influenţează starea de dispoziţie, vizând partea stângă a creierului, cu o bobină electromagnetică ce emite 3.000 de impulsuri într-o şedinţă de 37,5 minute.
TMS poate fi efectuat în condiţii de siguranţă în cabinetele medicilor şi are mai puţine efecte secundare în comparaţie cu un alt tip de stimulare a creierului - şocurile electrice.
Cercetătorii au realizat acest studiu pe 190 de pacienţi, tratându-i pe jumătate dintre aceştia cu TMS, iar pe cealaltă jumătate cu un dispozitiv ce simula TMS, în fiecare zi, timp de trei săptămâni, în şedinţe de 37,5 minute.
La sfârşitul experimentului, 14% din voluntarii din primul grup (TMS) au învins depresia. În al doilea grup, procentul de reuşită a fost de 5%.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe