- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (29.06.2011, 13:22)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încălzirea globală, o certitudine: Anul 2010, al doilea cel mai cald de la sfârşitul secolului al XIX-lea
Anul 2010 a fost al doilea cel mai cald de la sfârşitul secolului al XIX-lea, anunţă un raport al Agenţiei americane de monitorizare a oceanelor şi atmosferei, care confirmă astfel tendinţa de încălzire a planetei.
Urmărește
1432 afișări
Încălzirea globală, o certitudine: Anul 2010, al doilea cel mai cald de la sfârşitul secolului al XIX-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit raportului publicat marţi de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), temperatura terestră medie a fost, în 2010, cu circa 0,62 grade mai caldă decât media secolului al XX-lea.
2010 se situează astfel pe locul al doilea în topul celor mai calzi ani, după anul 2005, de la momentul în care temperaturile au început să fie monitorizate, în 1880.
"Mai mulţi indicatori au condus la aceeaşi concluzie: de la cel mai înalt strat al atmosferei până la străfundurile oceanelor, planeta continuă să se încălzească", se subliniază în raportul NOAA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Multe fenomene meteorologice sezoniere foarte cunoscute - precum El Nino - au o influenţă semnificativă asupra climatului de-a lungul anului, spun autorii raportului.
Însă o analiză mai aprofundată a indicatorilor arată faptul că există o tendinţă clară, în ultimii cinci ani, de modificare climatică globală.
Acest raport anual, realizat în colaborare cu Societatea americană de meteorologie (AMS), este o compilare a observaţiilor şi măsurătorilor făcute de 368 de specialişti din 45 de ţări.
El furnizează date detaliate, actualizate anual, despre indicatorii climatici mondiali, evenimente meteorologioce majore şi alte informaţii legate de climatul tuturor continentelor.
Studiul arată astfel că temperaturile anuale medii din Arctica au continuat să crească de circa două ori mai repede decât la latitudinile cele mai joase.
Gheţarii din Oceanul Arctic şi-au redus dimensiunile, situându-se pe locul al treilea în topul celor mai mici zone de gen măsurate vreodată. Calota glaciară a Groenlandei s-a topit la una din cele mai mari viteze înregistrate din 1958. În 2010, gheţarii Groenlandei s-au topit la o viteză cu 8% mai mare decât în anul record 2007.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe