- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (29.10.2008, 12:31)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Începând cu 2030 vom avea nevoie de o a doua planetă pentru apă şi hrană
Dacă îşi menţine actualul ritm de consum, umanitatea va avea nevoie, începând cu anul 2030, de o a doua planetă, pentru a-şi satisface nevoile pe care le are, potrivit unui raport al World Wide Fund for Nature (WWF) prezentat la Paris.
Urmărește
268 afișări
Începând cu 2030 vom avea nevoie de o a doua planetă pentru apă şi hrană
Experţii ecologişti au evaluat ritmul de consum al resurselor naturale şi apreciază că acesta depăşeşte cu 30% capacitatea planetei de a se regenera, potrivit raportului WWF, intitulat "Planeta vie 2008".
Presiunea pusă de comunităţile umane asupra planetei s-a dublat în ultimii 45 de ani, din cauza creşterii demografice şi a consumului individual, au explicat experţii.
Această exploatare excesivă a planetei epuizează ecosistemele, iar deşeurile se acumulează în aer, apă şi sol.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Defrişările masive, lipsa apei, micşorarea numărului speciilor şi modificarea climei, consecinţe ale emisiilor de gaze cu efect de seră, "pun tot mai mult în pericol naţiunile lumii şi dezvoltarea acestora", a explicat raportul WWF.
În realizarea acestui raport, WWF a utilizat mai mulţi indici.
"Indicele planetei vii", un instrument inventat pentru a măsura evoluţia biodiversităţii mondiale, a analizat 1.686 de specii de vertebrate din toate regiunile lumii, înregistrând o scădere de aproape 30% a acestor resurse în ultimii 35 de ani.
Indicele denumit "Amprenta apei" evaluează presiunea care există asupra resurselor de apă, pe plan naţional, regional sau mondial, dar şi ritmul de epuizare al acestor resurse.
Apa este o resursă repartizată în mod inegal pe mapamond.
Aproximativ 50 de state se confruntă în prezent cu un stres hidric moderat sau chiar grav, a subliniat raportul WWF.
Numărul persoanelor care vor suferi din cauza lipsei apei, în mod permanent sau doar sezonier, va creşte îngrijorător de mult în deceniile viitoare, din cauza procesului de încălzire a climei.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe