- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (30.01.2011, 12:06)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încercaţi să renunţaţi la fumat? Veţi avea nevoie de cinci ani şi şapte tentative pentru a reuşi
Fumătorul obişnuit are nevoie de cel puţin şapte tentative, efectuate pe parcursul a cinci ani, înainte de a reuşi să renunţe definitiv la fumat, potrivit unui studiu efectuat recent de cercetătorii britanici de la Universitatea din Lancaster, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
161 afișări
Încercaţi să renunţaţi la fumat? Veţi avea nevoie de cinci ani şi şapte tentative pentru a reuşi (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)
Savanţii britanici au analizat comportamentul a peste 3.000 de fumători şi foşti fumători şi au descoperit că cei mai mulţi dintre aceştia au renunţat la fumat deoarece se temeau de efectele negative ale fumatului pe termen lung asupra stării lor de sănătate.
Printre celelalte motive frecvent invocate se numără faptul că fumatul este perceput ca un element negativ de către persoanele de sex opus cu care fumătorii şi-ar dori o relaţie, respiraţia neplăcută şi faptul că "fumătorii sunt judecaţi" într-un mod deloc agreabil de către nefumători.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Profesorul Cary Cooper de la Universitatea Lancaster, coordonatorul acestui studiu, a declarat: "Renunţarea la fumat reprezintă o perioadă foarte dificilă şi stresantă - în special în prima săptămână, când cele mai puternice simptome sunt nevoia acută de nicotină şi sevrajul".
"Pentru a trece cu bine peste acea primă săptămână, ar fi indicat să aveţi un prieten nefumător, cineva care să vă susţină şi să vă încurajeze atunci când doriţi să vă reapucaţi de fumat. În plus, anumite momente ale zile pot fi mai dificil de suportat în comparaţie cu altele şi v-ar fi de folos dacă v-aţi menţine mereu ocupat. Încercaţi să vă descoperiţi pasiuni noi sau să faceţi sport, pentru a nu vă mai gândi la faptul că tânjiţi după o ţigară. Ar fi indicat să alcătuiţi şi o listă cu motivele pentru care doriţi să renunţaţi la fumat şi să vă gândiţi la propria persoană mai degrabă ca la un nefumător decât ca la un fost fumător", a adăugat specialistul britanic.
Studiul a scos în evidenţă faptul că cei mai mulţi dintre fumători au renunţat la fumat atunci când au început să se îngrijoreze pentru propria sănătate.
În plus, cei mai mulţi dintre fumători cred că sunt "judecaţi mult mai aspru" de către cei din jur, după ce au început să fumeze, în comparaţie cu perioada în care erau nefumători.
Peste jumătate dintre fumătorii intervievaţi au declarat că acest viciu îi face să se simtă ruşinaţi şi nesiguri pe ei.
Studiul, comandat de brandul Nicorette, a relevat faptul că fumătorii care au renunţat la fumat în seara de Revelion au reînceput să fumeze în următoarele zece zile.
Aproape toţi fumătorii care au renunţat la fumat au declarat că prima săptămână a fost cea mai grea perioadă din viaţa lor, fiind mult mai dificilă decât trecerea printr-un divorţ sau planificarea unei nunţi.
Vârsta medie la care majoritatea fumătorilor renunţă la tutun este de 27 de ani şi, potrivit acestui studiu, un fost fumător are nevoie, în medie, de circa trei luni pentru a începe să se considere un fost fumător.
Aproape 50% dintre persoanele intervievate au mărturisit că s-au îngrăşat după ce au renunţat la fumat şi 20% dintre participanţi au precizat că, în cazul lor, creşterea în greutate a fost considerabilă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe