- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BANGALORE , (06.01.2014, 18:08)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
India a lansat cu succes o rachetă cu propulsie criogenică
India a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune cu propulsie criogenică, duminică, reuşind să "şteargă" astfel de o serie de eşecuri răsunătoare, la câteva săptămâni după ce a lansat prima misiune pe Marte.
Urmărește
448 afișări
India a lansat cu succes o rachetă cu propulsie criogenică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Lansatorul de 415 tone a decolat imediat după ora locală 16.00 (12.30, ora României) de la baza Sriharikota, în statul Andhra Pradesh (sud), cu scopul de a amplasa pe orbită un satelit de comunicaţii, a anunţat Organizaţia Indiană pentru Cercetare Spaţială (ISRO).
Motoarele criogenice funcţionează cu hidrogen şi oxigen lichid, la temperaturi foarte scăzute, a căror combustie produce vapori de apă.
Această tehnologie complexă permite propulsarea unor sateliţi grei la o distanţă mai mare de suprafaţa terestră, şi anume de aproximativ 36.000 de kilometri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Cercetătorii de la ISRO au avut nevoie de aproape 20 de ani pentru a dezvolta motoare criogenice, după ce au eşuat, în 1992, să importe această tehnologie din Rusia, din cauza opoziţiei Statelor Unite.
Primele lansări s-au soldat cu eşecuri. În 2010, o rachetă s-a prăbuşit în mare, după decolare.
Aceste motoare au fost dezvoltate cu succes în doar cinci ţări, şi anume Rusia, Franţa, Japonia, China şi Statele Unite.
În noiembrie, o rachetă cu rază lungă de acţiune "made in India" a decolat având la bord o sondă care urmează să călătorească spre Marte. Racheta a părăsit, în decembrie, orbita terstră şi şi-a început periplul spre această planetă.
În cazul unui succes, India va deveni prima ţară din Asia care va atinge "Planeta Roşie".
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe