- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BOMBAY, (19.11.2008, 20:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
India lansează un program care concurează cu Google Earth
Agenţia Indiană pentru Cercetări Spaţiale (ISRO), cu sediul în Bangalore, va inaugura, până la sfârşitul lunii noiembrie, un program care va concura cu Google Earth, popularul serviciu de fotografiere prin satelit, informează timesonline.co.uk.
Urmărește
50 afișări
India lansează un program care concurează cu Google Earth
Acest proiect a fost denumit Bhuvan (traducerea în sanscrită a cuvântului "Pământ") şi le va permite utilizatorilor să vizioneze prin zoom diferite zone, cu o marjă de până la 10 metri, comparativ cu marja limită de 200 de metri de care beneficiază Google Earth.
India încearcă să obţină profituri cât mai repede de pe urma programului de cercetare spaţială, început în urmă cu 45 de ani, deoarece acesta a fost îndelung criticat, pentru că secătuieşte bugetul naţional, într-o ţară în care 700 de milioane de persoane trăiesc cu doi dolari pe zi sau chiar mai puţin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Acest program vine ca o continuare firească după ce primul modul lunar indian, Chandrayan-1, a ajuns cu bine pe suprafaţa Lunii, la sfârşitul săptămânii trecute.
"Bhuvan" va folosi o reţea de sateliţi pentru a produce imagini de înaltă rezoluţie, ce vor putea fi făcute pentru început doar pe teritoriul Indiei, dar care apoi vor cuprinde şi celelalte zone ale planetei. Imaginile vor fi accesibile în mod gratuit publicului şi vor constitui o concurenţă foarte puternică pentru cele realizate de Google Earth.
Dacă testele iniţiale vor reuşi, programul "Bhuvan" va fi complet operaţional începând cu primăvara anului 2009. Specialiştii intenţionează să înglobeze în acest proiect şi sisteme de poziţionare globală (GPS).
Datele furnizate de acest proiect, sponsorizat în întregime de statul indian, vor ajuta Indian Civil Service în realizarea planificării urbane, a controlului traficului şi a monitorizării cursurilor de apă şi a recoltelor.
"Bhuvan" ar putea să fie, totodată, şi un mare succes comercial. Experţii consideră că Google Earth a fost construit ca o platformă publicitară, care poate să valoreze multe miliarde de dolari, iar "Bhuvan" se va putea adresa şi el marilor companii care plătesc pentru serviciile oferite pe internet. Creatorii lui plănuiesc să perceapă o taxă pentru serviciile care oferă informaţii detaliate.
ISRO intenţionează să îşi actualizeze baza de imagini în fiecare an - un detaliu care îi va oferi un avantaj major faţă de rivalul Google Earth şi care o va ajuta să ţină pasul cu ritmul de dezvoltare frenetic al oraşelor indiene. Specialiştii atrag atenţia asupra unor "informaţii învechite" afişate de Google Earth, vechi de peste patru ani şi care au fost descărcate de circa 400 de milioane de ori.
Numai în Marea Britanie, anul trecut, aproximativ 2,5 milioane de persoane au folosit Google Earth, fapt care îl plasează pe locul al şaptelea în clasamentul celor mai populare aplicaţii. În acelaşi clasament, iTunes s-a clasat pe locul al patrulea, cu 5,7 milioane de utilizatori, iar primul loc a revenit programului Windows Live Messenger, cu 14,8 milioane de utilizatori.
În 2005, Franţa a încercat să concureze gigantul Google, prin înfiinţarea unui motor european de căutare, ca o "măsură de apărare împotriva dominaţiei anglo-americane de pe net". Proiectul, parte a unui ambiţios plan european în valoare de două miliarde de euro, a eşuat la vremea respectivă, dar, un an mai târziu, Franţa a lansat singură motorul de căutare Géoportail, propriul ei răspuns în faţa dominaţiei impuse de Google Earth.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe