- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (11.10.2022, 12:07)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rezistenţa la antibiotice, o pandemie tăcută. India se confruntă cu o pandemie de superbacterii rezistente la antibiotice
- Rezistenţa la antibiotice este una dintre cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii globale, a securităţii alimentare şi a dezvoltării în prezent.
- Un număr din ce în ce mai mare de infecţii - cum ar fi pneumonia, tuberculoza, gonoreea şi salmoneloza - devin mai greu de tratat, deoarece antibioticele folosite pentru a le trata devin mai puţin eficiente.
- La Spitalul Kasturba din Maharashtra, un spital non-profit cu 1.000 de paturi din vestul Indiei, medicii se confruntă cu o epidemie de "superbacterii" rezistente la antibiotice.
- Acest lucru se întâmplă atunci când bacteriile se modifică în timp şi devin rezistente la medicamentele care ar trebui să le învingă şi să vindece infecţiile pe care le provoacă.
Urmărește
1387 afișări
Rezistenţa la antibiotice, o pandemie tăcută. India se confruntă cu o pandemie de superbacterii rezistente la antibiotice
India este una dintre ţările cele mai afectate de ceea ce medicii numesc "rezistenţă antimicrobiană", numai infecţiile neonatale rezistente la antibiotice sunt responsabile de moartea a aproape 60.000 de nou-născuţi în fiecare an. Un nou raport guvernamental prezintă o imagine surprinzătoare a modului în care lucrurile se înrăutăţesc.
Testele efectuate la Spitalul Kasturba pentru a afla care antibiotic ar fi cel mai eficient în combaterea a cinci agenţi patogeni bacterieni principali au constatat că o serie de medicamente cheie erau abia eficiente.
Printre aceşti agenţi patogeni se numără E.coli (Escherichia coli), care se găseşte în mod obişnuit în intestinele oamenilor şi animalelor după consumul de alimente contaminate; Klebsiella pneumoniae, care poate infecta plămânii pentru a provoca pneumonie, precum şi sângele, tăieturi în piele şi mucoasa creierului pentru a provoca meningită; şi mortalul Staphylococcus aureus, o bacterie de origine alimentară care poate fi transmisă prin picături de aer sau aerosoli, potrivit BBC.
Medicii au descoperit că unele dintre principalele antibiotice au o eficacitate mai mică de 15% în tratarea infecţiilor cauzate de aceşti agenţi patogeni. Cea mai îngrijorătoare a fost apariţia agentului patogen multirezistent numit Acinetobacter baumannii, care atacă plămânii pacienţilor aflaţi sub asistenţă medicală în unităţile de terapie intensivă.
Un nou raport al Consiliului indian de cercetare medicală (ICMR) spune că rezistenţa la o clasă puternică de antibiotice numită carbapenem - aceasta învinge o serie de agenţi patogeni - a crescut cu până la 10% doar într-un singur an. Raportul colectează date privind rezistenţa la antibiotice de la până la 30 de spitale publice şi private în fiecare an.
Lucrurile sunt atât de îngrijorătoare încât doar 43% dintre infecţiile cu pneumonie cauzate de un agent patogen din India ar putea fi tratate cu prima linie de antibiotice, în scădere de la 65% în 2016, se arată în raportul ICMR.
Experţii în sănătate publică consideră că mulţi medici din India prescriu antibiotice fără discernământ.
Antibioticele, de exemplu, nu pot vindeca boli virale precum gripa sau răceala comună. Pacienţii cu dengue - o infecţie virală - şi malarie - cauzată de un parazit unicelular - primesc adesea antibiotice. Antibioticele continuă să fie prescrise pentru boli diareice şi infecţii ale căilor respiratorii superioare, pentru care au o valoare limitată.
Experţii consideră că India trebuie să investească mai mult şi să consolideze laboratoarele de diagnosticare, să producă mai mulţi medici specializaţi în boli infecţioase, să reducă infecţiile din spitale şi să instruiască medicii cu privire la utilizarea antibioticelor pe baza testelor pentru a face faţă ameninţării crescânde a superbacteriilor. În caz contrar, "rezistenţa la antibiotice are potenţialul de a lua forma unei pandemii în viitorul apropiat", avertizează Dr. Walia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe