- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (01.04.2009, 19:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea leucemiei la copii
Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea leucemiei la copii, din cauza unei molecule produse de organism ca răspuns la infecţii banale, care poate stimula creşterea celulelor canceroase, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare Oncologică din Marea Britanie, informează BBC News.
Urmărește
494 afișări
Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea leucemiei la copii
Medicii britanici au identificat o moleculă, numită TGF, care este produsă de corp ca răspuns la infecţii şi care provoacă multiplicarea celulelor suşă precanceroase, în defavoarea celor sănătoase.
Celulele din sânge sunt produse în măduva osoasă. În leucemie, măduva osoasă începe să producă prea multe leucocite (celulele albe) şi, uneori, acestea nu-şi mai îndeplinesc funcţiile, înmulţindu-se continuu. În timp, aceste celule anormale ajung să înlocuiască celulele normale - leucocitele, hematiile şi trombocitele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cercetătorii au descoperit că la originea acestei transformări stă o mutaţie genetică - fuziunea a două gene -, care provoacă apariţia celulelor precanceroase şi care se produce în uter. Aceste celule cresc apoi în măduva osoasă, acţionând ca o bombă silenţioasă, care poate rămâne în organism fără a se declanşa până la 15 ani.
1% din întreaga populaţie poartă această mutaţie genetică, însă numai 1% din acest grup dezvoltă ulterior leucemie, elementul declanşator fiind molecula TGF.
"Prin identificarea primilor paşi în dezvoltarea bolii putem determina modul în care un răspuns neobişnuit al sistemului imunitar la infecţii poate provoca declanşarea leucemiei, pregătindu-ne pentru a dezvolta măsuri preventive, cum ar fi vaccinul", a spus cercetătorul Mel Greaves.
"Înainte de acest studiu, au existat numai dovezi circumstanţiale în sprijinul ideii că infecţiile ar fi implicate în dezvoltarea leucemiei la copiii care au în organism celule precanceroase. Dar nu exista nicio dovadă a mecanismului de progresie", a spus Shabih Syed, specialist la Centrul de Cercetare a Leucemiei.
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:36
-
astăzi, 20:35