- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- OTTAWA, (09.02.2009, 19:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Infractorii psihopaţi obţin mai uşor eliberarea condiţionată
Eliberarea condiţionată este mai uşor de obţinut pentru deţinuţii psihopaţi, deoarece aceştia ştiu să se prefacă mai bine şi să creeze o impresie favorabilă personalului închisorii şi comisiei de evaluare, potrivit unui studiu canadian, citat de BBC.
Urmărește
193 afișări
Infractorii psihopaţi obţin mai uşor eliberarea condiţionată
Infractorii psihopaţi au mai multe şanse să fie eliberaţi condiţionat din închisoare faţă de alţi deţinuţi, cu toate că ei au mai multe probabilităţi să recidiveze.
Studiul, efectuat de cercetători de la Universitatea Dalhousie şi publicat în Legal and Criminological Psychology, a fost realizat în rândul a 300 de deţinuţi, care petrecuseră cel puţin doi ani într-o închisoare canadiană, între anii 1995 şi 1997. Dintre aceştia, 90 au fost clasaţi drept psihopaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Infractorii psihopaţi erau responsabili pentru mult mai multe infracţiuni (atât violente, cât şi non-violente) decât deţinuţii non-psihopaţi. Însă, după cum au arătat cercetătorii canadieni, infractorii psihopaţi aveau de 2,5 ori mai multe probabilităţi să obţină eliberarea condiţionată faţă de deţinuţii care nu fuseseră diagnosticaţi astfel.
Mai mult, persoanele psihopate comiteau o nouă infracţiune şi erau închişi din nou, la, în medie, un an după eliberare. În cazul infractorilor non-psihopaţi, media de recidivă era de doi ani. Cum există probabilităţi mai mari de recidivă la infractorii psihopaţi, aceştia ar trebui să obţină mai greu eliberarea condiţionată, a indicat Stephen Porter, care a condus studiul.
Psihopatia se caracterizează prin farmec superficial, mitomanie şi lipsa remuşcărilor şi, în principal, nu poate fi vindecată, după cum spune doctorul Porter.
În Canada, comisiile de evaluare care acordă eliberarea condiţionată au în componenţă experţi în sănătate mintală, psihologi, criminologi etc.
Dar infractorii psihopaţi au o atât de bună capacitate de a disimula şi a convinge, inclusiv cu lacrimi de crocodil, încât pot trece uşor de comisii, păcălindu-i atât pe psihologi, cât şi pe non-profesionişti, în ciuda faptului că au fost deja diagnosticaţi, se mai arată în studiul citat.
Potrivit lui Stephen Porter, modul de instruire a membrilor comisiei de evaluare şi modalităţile de a evalua deţinuţii ar trebui să se schimbe, punându-se mai mult accent pe informaţiile din fişa deţinutului decât pe interviu. De asemenea, experţii trebuie să conştientizeze faptul că psihopaţii nu se pot schimba fundamental, pentru că nu este posibilă crearea, în mod miraculos, a unei conştiinţe la un adult care nu a avut una până în momentul respectiv.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe