Injecţiile cu vitamina C ar putea încetini evoluţia cancerului

Injecţiile cu doze mari de vitamina C ar putea reduce mărimea şi încetini evoluţia tumorilor canceroase cu cel puţin 50%, potrivit unui studiu realizat pe cobai în Statele Unite, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Urmărește
584 afișări
Imaginea articolului Injecţiile cu vitamina C ar putea încetini evoluţia cancerului

Injecţiile cu vitamina C ar putea încetini evoluţia cancerului

Efectele anticancer ale vitaminei C - acid ascorbic - au fost atribuite formării de apă oxigenată (peroxid de hidrogen) în fluidul care înconjoară tumorile, au explicat cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite (NIH), autori ai acestui studiu.

Vitamina C nu afectează celulele sănătoase.

Cobaii, care sufereau de cancer la creier, ovarian sau pancreatic, cu evoluţie rapidă, au primit, pe cale injectabilă - în vene sau cavitatea abdominală -, doze mari de vitamina C.

Mecanismele biologice naturale controlează şi reglează precis dozele de vitamina C absorbite de organism pe cale orală, fapt care limitează efectele ei anticancer observate la dozele mai ridicate, au indicat cercetătorii. "Dacă se consumă zilnic alimente ce conţin peste 200 de miligrame de vitamina C, de exemplu, două portocale şi o porţie de broccoli, mecanismele biologice împiedică vasele sangvine să absoarbă mai multă vitamină decât trebuie", a spus Mark Levine, coordonator al studiului.

Pentru a trece de aceste bariere naturale, cercetătorii le-au administrat, zilnic, animalelor doze de vitamina C mergând până la echivalentul a patru grame pe kilogram.

"Astfel de doze ridicate ar trebui să aibă efecte anticancer pozitive", a spus Levine.

Vitamina C joacă un rol biochimic esenţial pentru sănătate. Un deficit prelungit poate provoca apariţia scorbutului şi se poate dovedi fatal.

Vitamina are şi proprietăţi antioxidante, protejând celulele de efectele nefaste ale radicalilor liberi.

Autorii acestui studiu au mizat pe efectul contrar, oxidant, al vitaminei administrate în doze mari: în aceste circumstanţe, se produc radicali liberi şi se formează peroxidul de hidrogen care poate distruge celulele canceroase.

Studiul a demonstrat că dozele mari de vitamina C reduc cu 75% celulele canceroase, lăsând intacte ţesuturile sănătoase.

Autorii studiului au demonstrat, totodată, că aceste doze mari de vitamina C pot fi injectate şi pacienţilor umani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici