Injecţiile pentru pierderea în greutate i-ar putea ajuta pe copiii supraponderali - studiu

  • În Anglia, copiilor cu vârsta de doar 12 ani li s-ar putea administra injecţii pentru pierderea în greutate în cadrul NHS, după ce guvernul a cerut organismului de supraveghere medicală Nice să evalueze potenţialele beneficii ale prescrierii acestor injecţii persoanelor sub 18 ani.
  • Departamentul de Sănătate cere organismului de supraveghere să evalueze eficacitatea administrării de semaglutide tinerilor obezi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.
Urmărește
5443 afișări
Imaginea articolului Injecţiile pentru pierderea în greutate i-ar putea ajuta pe copiii supraponderali - studiu

Injecţiile pentru pierderea în greutate i-ar putea ajuta pe copiii supraponderali - studiu

Oficialii Departamentului de Sănătate au cerut organismului de supraveghere să evalueze eficienţa clinică şi rentabilitatea administrării de injecţii cu semaglutide copiilor obezi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, "pe lângă o alimentaţie sănătoasă şi o activitate fizică sporită".
 
Anul trecut, un studiu clinic efectuat la Birmingham, la care au participat 180 de copii obezi şi supraponderali cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, a sugerat că injecţiile i-au ajutat să îşi reducă indicele de masă corporală cu 16% în 15 luni. În Anglia, aproximativ 23% dintre copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 11 ani sunt clasificaţi ca fiind obezi, iar alţi 14,3% ca fiind supraponderali, potrivit The Guardian.
 
Oficialii NHS England consideră că ar putea exista beneficii în cazul administrării medicamentului copiilor care au fost trimişi la servicii specializate de gestionare a greutăţii, inclusiv o reducere a trimiterilor pentru intervenţii chirurgicale invazive de scădere în greutate, inversarea problemelor de sănătate şi beneficii sociale, cum ar fi îmbunătăţirea rezultatelor şcolare.
 
Cu toate acestea, ei consideră, de asemenea, că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înţelege "beneficiile pe termen lung" şi că este necesară o atenţie specială pentru a evita "supramedierea" copiilor cu dizabilităţi de învăţare, care pot fi mai predispuşi la probleme legate de greutate, potrivit documentelor de preapreciere publicate de Nice.
 
Novo Nordisk nu a oferit nicio informaţie cu privire la motivul pentru care nu a putut prezenta dovezi în conformitate cu calendarul iniţial al Nice, dar a declarat că intenţionează să le furnizeze în timp util. "Novo Nordisk va continua să îşi evalueze pachetul de dovezi pentru a susţine o viitoare prezentare a semaglutidei pentru gestionarea excesului de greutate şi a obezităţii la tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani", a declarat un purtător de cuvânt.
 
În prezent, copiii obezi din Anglia sunt trataţi în principal cu ajutorul intervenţiilor de dietă şi exerciţii fizice în comunitate. Sunt disponibile unele medicamente anti-obezitate pe cale orală, dar acestea sunt rareori prescrise. În 2017, NHS England a declarat că chirurgia bariatrică ar trebui să fie administrată unui număr mic de "copii foarte bine selecţionaţi" cu "obezitate severă şi complexă", dacă metodele de tratament non-invazive au eşuat.
 
Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a aprobat, în decembrie, utilizarea semaglutidei la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. De atunci, Academia Americană de Pediatrie a publicat linii directoare în care se afirmă că obezitatea la copii ar trebui abordată din timp, inclusiv cu medicamente şi intervenţii chirurgicale, pentru a preveni problemele de sănătate pe tot parcursul vieţii.
 
Novo Nordisk a declarat anterior că lucrează într-o "manieră transparentă şi etică", în conformitate cu "cadrele de reglementare stricte", şi că parteneriatele cu organizaţiile din domeniul sănătăţii reprezintă "o practică standard a industriei".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici