- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (24.09.2022, 10:29)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Înotul în apă rece ar putea reduce grăsimea corporală şi riscul de a face diabet - studiu
- O baie cu apă îngheţată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate, inclusiv reducerea grăsimii corporale şi a riscului de boli precum diabetul, potrivit unei analize.
- Înotul în apă îngheţată ar putea creşte sensibilitatea la insulină şi ar putea scădea concentraţiile de insulină, potrivit cercetătorilor din Norvegia.
Urmărește
961 afișări
Înotul în apă rece ar putea reduce grăsimea corporală şi riscul de a face diabet - studiu
Circa 104 studii au fost examinate de cercetători, care au constatat că multe dintre ele au raportat beneficii majore pentru sănătate în urma înotului în apă rece, inclusiv asupra grăsimii bune care ajută la arderea caloriilor.
Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea obezităţii şi a bolilor cardiovasculare, dar cercetătorii au spus că beneficiile generale pentru sănătate erau neclare.
Revizuirea a indicat ceea ce pare a fi o legătură pozitivă între înotul în apă rece şi ţesutul adipos brun (BAT).
BAT este o grăsime corporală bună care este activată de frig, arzând calorii pentru a menţine temperatura corpului. Este diferit de grăsimea albă "rea", care stochează energie.
Studiul a constatat că înotul repetat în apă rece ar putea creşte semnificativ sensibilitatea la insulină şi ar putea scădea concentraţiile de insulină, potrivit SkyNews.
Cercetătorii de la UiT The Arctic University of Norway şi de la Spitalul Universitar din Norvegia de Nord au realizat studiul, care este publicat în International Journal of Circumpolar Health.
Multe dintre cercetările disponibile au implicat un număr mic de persoane, adesea de un singur sex, şi cu diferite temperaturi ale apei şi niveluri de sare, au spus cercetătorii.
Şi nu este clar dacă înotătorii de iarnă sunt sau nu mai sănătoşi în mod natural, au adăugat ei.
Autorul principal James Mercer, de la UiT, a declarat: „Din această revizuire, este clar că există un sprijin ştiinţific tot mai mare pentru faptul că expunerea voluntară la apa rece poate avea unele efecte benefice asupra sănătăţii. Multe dintre studii au demonstrat efecte semnificative ale imersiunii în apă rece asupra diferiţilor parametri fiziologici şi biochimici. Dar întrebarea dacă acestea sunt sau nu benefice pentru sănătate este dificil de evaluat”.
„Pe baza rezultatelor acestei analize, multe dintre beneficiile pentru sănătate invocate în urma expunerii regulate la apă rece ar putea să nu fie cauzale. În schimb, acestea pot fi explicate prin alţi factori, inclusiv un stil de viaţă activ, gestionarea antrenată a stresului, interacţiunile sociale, precum şi o mentalitate pozitivă. Fără alte studii concludente, subiectul va continua să fie un subiect de dezbatere”.
Cercetătorii au avertizat că înotul în apa îngheţată implică şi riscuri, cum ar fi hipotermia şi probleme cardiace şi pulmonare legate de şocul temperaturii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36