- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (02.02.2024, 16:24)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inovaţie în ştiinţă: Primul ţesut cerebral imprimat în 3D, capabil să funcţioneze ca unul uman
O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin-Madison a dezvoltat primul ţesut cerebral imprimat în 3D care poate creşte şi funcţiona ca un ţesut cerebral obişnuit, notează Science Daily.
Urmărește
71 afișări
Sursa foto: Unsplash
Grupul din spatele noului proces de imprimare 3D şi-a descris joi metoda în revista Cell Stem Cell. ,,Acesta ar putea fi un model extrem de puternic pentru a ne ajuta să înţelegem modul în care comunică celulele cerebrale şi părţi ale creierului la om", spune Su-Chun Zhang, profesor de neuroştiinţe şi neurologie la Centrul Waisman din cadrul UW-Madison.
Potrivit Science Daily, experimentul constituie o mare realizare pentru oamenii de ştiinţă care studiază creierul şi lucrează la tratamente pentru o gamă largă de tulburări neurologice şi de neurodezvoltare, cum ar fi Alzheimer şi boala Parkinson.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Celulele pot comunica între ele
În loc să folosească abordarea tradiţională de imprimare 3D, care constă în stivuirea straturilor pe verticală, cercetătorii au mers pe orizontală. În acest condiţii, celulele pot comunica între ele. Celulele tipărite ajung prin mediu pentru a forma conexiuni în interiorul fiecărui strat tipărit, precum şi între straturi, formând reţele comparabile cu creierele umane.
Ţesutul cerebral tipărit ar putea fi folosit pentru a studia diverse probleme ale sindromului Down sau Alzheimer, dar şi pentru a testa noi medicamente aflate în evaluări clinice.
Noua tehnică de imprimare ar trebui, de asemenea, să fie accesibilă multor laboratoare, spun oamenii de ştiinţă implicaţi în proiect.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ai băut? Vocea te poate trăda
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe