- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (12.07.2013, 17:30)
- Florin Badescu
Întârzierea tăierii cordonului ombilical, benefică pentru sănătatea bebeluşului
Tăierea cordonului ombilical la peste trei minute după naştere este benefică pentru sănătatea bebeluşului, afirmă medicii australieni, al căror studiu a fost publicat în The Cochrane Library.
Urmărește
638 afișări
Întârzierea tăierii cordonului ombilical, benefică pentru sănătatea bebeluşului (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)
Tăierea cordonului ombilical imediat după naştere - o practică medicală curentă - face ca bebeluşul să se confrunte cu un risc crescut de deficienţă de fier, afirmă autorii studiului, informează dailymail.co.uk. Păstrarea cordonului ombilical timp de câteva minute după naştere permite sângelui din cordon să fie transferat în organismul bebeluşului.
Reprezentanţii National Institute for Health and Care Excellence (NICE) vor publica în 2014 un nou ghid de practici medicale în acest domeniu.
În multe ţări, procedura standard referitoare la cordonul ombilical al bebeluşului vizează tăierea acestuia la mai puţin de un minut după naştere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
Ar putea Elon Musk să cumpere TikTok pentru ca platforma să nu fie interzisă în SUA? Anunţul reprezentanţilor
-
Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi mai ridicate decât cele normale
-
Coreea de Sud: Începe procesul preşedintelui Yoon Suk Yeol
Însă tăierea prea rapidă a acestui cordon reduce cantitatea de sânge care este transferată de la mamă la bebeluş prin intermediul placentei, afectând astfel depozitele de fier din organismul nou-născutului.
Pe de altă parte, amânarea pe o perioadă mai lungă a tăierii cordonului ombilical expune bebeluşul în faţa unui risc crescut de icter.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă în prezent ca această tăiere să fie realizată într-un interval de timp cuprins între un minut şi trei minute după naşterea bebeluşului.
Actualul ghid britanic, publicat în 2007, afirmă că tăierea cordonului imediat după naştere reprezintă cea mai bună soluţie - o metodă care era deja utilizată de mai multe decenii. De atunci însă, oamenii de ştiinţă au pus sub semnul întrebării această ipoteză.
Cel mai recent studiu în domeniu, realizat pe un eşantion de 3.911 mame şi bebeluşii lor, a evidenţiat faptul că amânarea tăierii cordonului ombilical nu a dus la creşterea riscului de hemoragie internă şi o scădere a concentraţiei de hemoglobină pentru mame, iar bebeluşii lor au fost mai sănătoşi.
Atunci când această tăiere a fost amânată, bebeluşii au avut concentraţii de hemoglobină mai mari în primele 1-2 zile după naştere şi au prezentat un risc mai mic de a suferi de deficienţă de fier în primele şase luni de viaţă extrauterină.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Adelaide din Australia şi a fost coordonat de medicul Philippa Middleton.
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum afectează muzica modul în care iubești? Ana Maria Ambrosă, psiholog: „Muzica reflectă adesea trăsături de personalitate”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Soțul Monicăi Gabor a încercat să țepuiască chirurgul vedetelor de la Hollywood! Miza: o vilă de 85 milioane de dolari! A urmat moartea șocantă a medicului și...
CANCAN.RO
Anunțul meteorologilor ACCUWEATHER pentru 24 ianuarie 2025. Ce temperaturi vom avea în următoarea minivacanță
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe