- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (27.03.2023, 19:27)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inteligenţa organoidă, o alternativă la inteligenţa artificială
- În timp ce atenţia omenirii este îndreptată spre inteligenţa artificială, cercetătorii tocmai au anunţat un plan pentru a crea „inteligenţă organoidă” sau OI.
- Ei plănuiesc să crească aglomerări de celule cerebrale numite organoizi şi să creeze tehnologie care ar permite să transforme organoizii în computere puternice şi eficiente.
- Tehnologia este abia la început, dar are implicaţii pentru orice, inclusiv pentru diagnosticul neurologic
Urmărește
3307 afișări
Sursa Foto - Wikipedia Commons/Midjourney
Inteligenţa Organoidă (OI) este un nou domeniu al bioinformaticii care vizează să creeze computere biologice folosind organoizi cerebrali umani.
Este diferită de inteligenţa artificială care este produsă de maşinării, roboţi şi computere cu limbaj de programare, precum şi de inteligenţa naturală, expusă de oameni şi de unele animale.
Organoizii cerebrali sunt grupuri de celule 3D ale creierului care sunt cultivate în laborator din celule stem.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Aceşti organoizi pot fi conectaţi la dispozitive electronice, sisteme de inteligenţă artificială sau de învăţare automată, pentru a îmbunătăţi viteza de calcul, puterea de procesare, eficienţa datelor şi capacităţile de stocare.
Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins coordonează un proiect ambiţios care vizează să dezvolte tehnologii de interfaţă computer-creier uman sau Inteligenţa Organoidă în următorii zece ani.
Acest proiect ridică însă numeroase probleme etice şi morale legate de utilizarea celulelor cerebrale umane şi de potenţialul impact asupra conştiinţei şi a drepturilor omului, potrivit Popular Mechanics.
Proces de creare al unui organoid
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe