- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (15.10.2008, 12:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Internetul este bun pentru creier
Internetul contribuie la creşterea capacităţii de funcţionare a creierului în cazul persoanelor de vârsta a doua sau a treia, potrivit unui studiu dat recent publicităţii de Universitatea California din Los Angeles, informează BBC News Online.
Urmărește
371 afișări
Internetul este bun pentru creier (Imagine: Mediafax Foto)
Echipa de la universitatea americană a stabilit că, în momentul în care utilizatorul caută ceva pe internet, în creier sunt stimulaţi centrii nervoşi responsabili pentru luarea deciziilor şi pentru operaţiunile de gândire complexe.
Cercetătorii au spus că navigarea online ar putea contracara schimbările psihologice care intervin o dată cu îmbătrânirea şi care determină încetinirea proceselor din creier.
Studiul a fost publicat în American Journal of Geriatric Psychiatry şi precizează că, pe măsură ce creierul îmbătrâneşte, apar o serie de schimbări, inclusiv diminuarea şi reducerea activităţii celulelor nervoase, care influenţează performanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
S-a crezut mult timp că activităţile care menţin activitatea creierului, cum ar fi dezlegarea de cuvinte încrucişate, ar putea ajuta la minimalizarea impactului diminuării proceselor mentale, apărută în urma înaintării în vârstă. Studii de dată recentă au arătat că în lista de procese elaborată anterior se poate adăuga şi navigarea pe internet.
"Rezultatele studiului sunt încurajatoare, tehnologiile computerizate de ultimă oră putând avea efecte psihologice şi potenţiale beneficii asupra adulţilor de vârstă medie sau în vârstă", a declarat Gary Small. "Efectuarea de căutări pe internet declanşează procese complicate în creier, acestea putând contribui la îmbunătăţirea funcţionării creierului", a adăugat acesta.
Cel mai recent studiu a fost realizat cu ajutorul a 24 de voluntari, cu vârste de 55-76 de ani, dintre care jumătate erau utilizatori de internet experimentaţi.
Fiecare dintre voluntari a fost conectat la un aparat de scanare a creierului în timp ce efectua două procese diferite: căutări pe internet şi lecturarea unei cărţi. Ambele activităţi au generat activităţi semnificative în regiunile din creier care controlează vorbirea, cititul, memoria şi capacităţile vizuale.
Cercetătorii au declarat că au comparat activitatea de lectură cu multitudinea alegerilor pe care oamenii trebuie să le facă atunci când navighează pe internet pentru a obţine informaţii relevante.
Ei au sugerat că persoanele care abia încep să navigheze pe internet nu au încă abilităţile şi strategiile necesare pentru a realiza o căutare online de succes.
"O sarcină cotidiană simplă, precum efectuarea de căutări pe internet, pare să îmbunătăţească circuitul din creierul adulţilor în vârstă, ceea ce demonstrează sensibilitatea creierele noastre şi capacitatea de a învăţa chiar şi atunci când îmbătrânim", a declarat unul dintre realizatorii studiului.
"Aceste descoperiri fascinante se adaugă cercetărilor anterioare, care sugerează că oamenii în vârstă şi de vârstă medie pot reduce riscul de demenţă prin efectuarea de activităţi care le stimulează creierul", a declarat Rebecca Wood, Chief Executive Alzheimer's Research Trust.
"Utilizatorii de internet în vârstă fac exact acest lucru. Interacţiunile sociale frecvente, exerciţiile regulate şi menţinerea unei diete echilibrate pot reduce şi riscul apariţiei demenţei", a spus ea.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe