- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (18.08.2012, 09:35)
- Laura Mitran ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Invenţia mult aşteptată! Ciocolata care nu îngraşă
O echipă de cercetători britanici a creat un nou tip de ciocolată, în care jumătate din conţinutul obişnuit de grăsimi al acestui aliment a fost înlocuit cu suc de fructe, pentru gurmanzii care se tem să nu se îngraşe.
Urmărește
1254 afișări
Invenţia mult aşteptată! Ciocolata care nu îngraşă (Imagine: Shutterstock)
Echipa de chimişti de la Universitatea din Warwick a petrecut mai multe luni pentru a perfecţiona acest tip de ciocolată, pentru a avea un gust cât mai asemănător cu cea obişnuită. La final, ei spun că au reuşit să obţină şi textura ciocolatei cu această reţetă, însă gustul este şi fructat, potrivit dailymail.co.uk.
Doctorul Stefan Bon, principalul autor al studiului, publicat în Journal of Materials Chemistry, a spus: "Tuturor ne place ciocolata, dar, din păcate, ştim cu toţii că multe batoane de ciocolată au un conţinut mare de grăsime. Şi totuşi grăsimea este cea care atribuie ciocolatei senzaţiile de răsfăţ pe care le doresc oamenii - textura mătăsoasă, felul în care se topeşte în gură, dar şi în care o poţi rupe cu mâna. Am găsit o cale de a păstra toate aceste lucruri care fac ciocolata «ciocolatie», dar cu suc de fructe în loc de grăsime".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
-
Suedia se alătură Norvegiei în compensarea României pentru sistemul Patriot donat Ucrainei
-
Joe Biden a blocat preluarea US Steel de către Nippon Steel. Tranzacţia de 15 miliarde de dolari „ar putea afecta securitatea naţională a Statelor Unite”
Bon mai spune că experimentul chimiştilor de la Warwick este doar începutul încercărilor de a face ciocolata mai sănătoasă şi speră că industria va prelua metoda pe care ei au dezvoltat-o pentru a face batoane de ciocolată gustoase şi cu un conţinut scăzut de grăsime.
Mai exact, cercetătorii au înlocuit o mare parte din untul de cacao şi grăsimile din lapte care se regăsesc în compoziţia ciocolatei cu picături de suc, de portocale şi merişoare, având mai puţin de 30 de microni în diametru. Pe acestea le-au amestecat cu lapte, dar şi cu ciocolata neagră, prin procedeul cunoscut drept emulsia Pickering.
Pentru a evita gustul fructat al produsului final, există posibilitatea de a folosi apă şi puţin acid ascorbic (vitamina C), în loc de suc.
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe