- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.05.2012, 20:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
iPad-uri pentru urangutani: Cum se folosesc maimuţele antropoide de cea mai nouă tehnologie - VIDEO
Ecranele tactile şi smartphone-urile reprezintă deja o adevărată industrie, însă nu numai oamenii sunt interesaţi de aceste noi tehnologii.
Urmărește
693 afișări
iPad-uri pentru urangutani: Cum se folosesc maimuţele antropoide de cea mai nouă tehnologie (Imagine: Mediafx Foto/AFP)
Îngrijitorii din grădinile zoologice din SUA şi Canada folosesc iPad-uri pentru a comunica cu urangutanii, prin intermediul tehnologiei "touch screen", informează Al Jazzera.
Astfel, se poate observa cum urangutanii, care reprezintă cea mai inteligentă specie de maimuţe, reuşesc să-şi comunice nevoile atingând ecranele iPad-urilor atunci când doresc să aleagă un anumit fruct pe care vor să-l mănânce sau îşi petrec timpul liber distrându-se cu aplicaţiile pe care le oferă aceste instrumente. În plus, în momentul în care urangutanii ating fructul dorit, iPad-ul anunţă vocal alegerea făcută, astfel că maimuţa poate învăţa să identifice fiecare fruct.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Citeşte şi:
Australia acuză Apple de publicitate incorectă privind noul iPad. Compania oferă clienţilor banii înapoi
“Aceste animale sunt captive în corpurile lor, ele au inteligenţa necesară pentru a comunica, însă nu şi echipamentul. Deci, asta le oferă o şansă de a ne spune ce vor, de a ne arăta de ce sunt capabile”, a declarat Linda Jacobs, voluntar la o grădină zoologică.
Linda Jacobs precizează în continuare că, la fel ca şi în cazul oamenilor, cei mai interesaţi de acest gadget sunt exemplarele tinere, spre deosebire de urangutanii mai în vârstă, care sunt mai indiferenţi.
La începutul anului 2012, un grup de protejare a animalelor “Orangutan Outreach" a venit cu ideea de a le urangutanilor din mai multe grădini zoologice din Toronto (Canada), Milwaukee, Houston, Atlanta şi Florida câte un iPad, în cadrul unui program denumit “Apps for Apes”.
“Nu e doar o jucărie, există şi beneficii măsurabile", a declarat atunci Richard Zimmerman, fondatorul Orangutan Outreach.
În urma proiectului, s-a constatat că urangutanii sunt interesaţi în a viziona înregistrări cu ei înşişi, desenează, ascultă muzică, iar unele femele erau interesate de filmări cu masculi.
Citeşte şi:
Record de vânzări la Apple: Câte tablete iPad au fost cumpărate şi când vor apărea acestea în magazinele din România
Richard Zimmerman şi-ar dori ca urangutanii să înveţe să folosească iPad-uri şi programe precum Skype pentru a conversa cu alte primate de la alte grădini zoologice dotate cu noile tehnologii.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe