- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- TOKYO, (17.01.2011, 13:49)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Japonezii vor să cloneze un mamut
Oamenii de ştiinţă japonezi vor încerca să obţină în laborator un pui de mamut, prin clonare, şi să readucă astfel la viaţă o specie dispărută cu mii de ani în urmă, a anunţat, luni, un cotidian nipon.
Urmărește
325 afișări
Japonezii vor să cloneze un mamut
Cercetătorii niponi vor lucra pe baza unui eşantion de ţesut prelevat de la cadavrul unui mamut descoperit congelat şi care este conservat într-un laborator din Rusia, a anunţat cotidianul Yomiuri Shimbun.
"Pregătirile s-au încheiat şi echipa va putea să înceapă în curând operaţiunile necesare", a declarat Akira Iritani, coordonatorul echipei de cercetători şi profesor la Universitatea din Kyoto.
Experimentul constă în introducerea unor nuclee de celule de mamut, specie dispărută în urmă cu mii de ani, în celulele denucleate de elefant, cu scopul de a crea un embrion care va conţine ADN de mamut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Acest embrion va fi plasat apoi în uterul unei femele de elefant, iar savanţii speră că aceasta va naşte mai târziu un pui de mamut.
Echipa coordonată de Akira Iritani va folosi studiile unui alt cercetător nipon, Teruhiko Wakayama, de la Centrul Riken de Biologie a Dezvoltării din Yokohama, care a reuşit să obţină clone vii provenind din şoareci morţi şi congelaţi timp de 16 ani.
Folosind tehnica lui Wakayama, Akira Iritani şi colegii săi au pus la punct un procedeu care permite extragerea nucleelor dintr-o celulă moartă, fără a o deteriora.
Specialiştii niponi, care colaborează cu un specialist în mamuţi rus şi cu doi experţi în elefanţi din SUA, speră să îşi atingă scopul peste cinci sau şase ani.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe