● Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această perioadă. Pentru ca rezultatul să fie cel dorit, specialiştii recomandă să adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte. Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Medicii spun că această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.
● Sucurile de morcovi, de castraveţi, de ridichi sau de sfeclă roşie combat arsurile stomacale. Potrivit gastroenterologilor, pentru ca efectul să nu întârzie să apară şi pentru a evita complicaţiile, sucul trebuie făcut în casă şi băut imediat. Specialiştii spun că o alternativă ar fi mâncarea acestor legume în stare naturală.
● Bicarbonatul şi sucul de lămâie nu trebuie să lipsească după o masă copioasă. Specialiştii recomandă ca în jumătate de ceaşcă cu apă să adăugaţi o jumătate de linguriţă de bicarbonat şi câteva picături de lămâie, apoi amestecaţi. După ce s-a omogenizat, amestecul se bea.
Citeşte mai multe despre remediile naturale pentru vindecarea arsurilor stomacale pe www.gandul.info.