- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (24.02.2010, 20:15)
La ce vârstă se atinge nivelul maxim de fericire?
Oamenii ating nivelul maxim de fericire şi mulţumire la vârsta de 74 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii germani şi americani, publicat recent în revista Social Indicators Research, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
240 afișări
La ce vârstă se atinge nivelul maxim de fericire? (Imagine: Mediafax Foto)
Oamenii spun adeseori că zilele din copilărie şi adolescenţă au fost cele mai fericite din viaţa lor, în timp ce alţii preferă să spună că "viaţa începe după vârsta de 40 de ani".
În opinia autorilor acestui studiu, ambele categorii se înşeală, deoarece, în realitate, nivelul maxim de fericire şi satisfacţie este atins de oameni abia după ce împlinesc vârsta de 74 de ani.
O combinaţie de factori, precum reducerea responsabilităţilor, a grijilor de natură financiară şi faptul că aceştia au mai mult timp liber, duce la obţinerea unui nivel maxim de satisfacţie, ce nu este atins niciodată în prima parte a vieţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
-
Trump se adresează elitei de afaceri de la Davos: planuri pentru combaterea inflaţiei, reducerea taxelor şi extinderea producţiei de energie
-
Şoc în pieţe. Trump cere Arabiei Saudite să scadă preţul petrolului pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Acest studiu a relevat faptul că persoanele aflate în jurul vârstelor de 50 de ani - 60 de ani devin mai vesele, iar satisfacţia atinge nivelul de 5,9 puncte, pe o scală de la 1 la 7, în jurul vârstei de 74 de ani.
Cercetătorii au descoperit că nivelul de fericire începe să scadă în anii adolescenţei, de la valoarea medie de 5,5, şi continuă o linie descendentă până la vârsta de 40 de ani, după care urmează o linie constantă, până la vârsta de 46 de ani. După această vârstă, graficul fericirii urmează o curbă ascendentă şi atinge nivelul maxim după aproape 30 de ani. După vârsta de 74 de ani, nivelul de satisfacţie scade din nou, deoarece tot mai multe persoane încep să sufere din cauza unor probleme de sănătate.
Cercetătorii germani şi americani care au realizat acest studiu au analizat rezultatele unui sondaj realizat în Marea Britanie, la care au participat peste 21.000 de bărbaţi şi femei, ce au fost rugaţi, la intervale regulate, de către cercetători să evalueze nivelul de satisfacţie din vieţile lor.
Participanţii la acest sondaj au avut de ales între răspunsurile eşalonate pe o scală de la 1 la 7, în care cifra 1 era echivalentul insatisfacţiei, iar cifra 7, al satisfacţiei totale.
Autorii studiului consideră că oamenii încep să aprecieze ceea ce au pe măsură ce înaintează în vârstă şi resimt dorinţa de a se bucura cât mai mult de zilele rămase. Totodată, pe măsură ce îmbătrânesc, oamenii devin tot mai eficienţi în ceea ce priveşte controlarea emoţiilor negative.
Pe de altă parte însă, persoanele în jurul vârstei de 20 - 30 de ani resimt acut stresul şi greutăţile vieţii zilnice, fiind preocupaţi să îşi cumpere o locuinţă, să îşi întemeieze o familie şi să îşi construiască o carieră.
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:24
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina” / Budanov: Putin este din ce în ce mai preocupat de starea economiei Rusiei / Coreea de Nord va trimite unităţi de artilerie şi alte 150 de rachete balistice pentru a ajuta Rusia
-
astăzi, 18:59