- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (23.09.2008, 19:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
La fiecare minut un om moare din cauza unui infarct miocardic
La fiecare 26 de secunde o persoană suferă un infarct miocardic, iar la fiecare minut un om moare din această cauză, boala coronariană ischemică fiind principala cauză de mortalitate din lume, care face anual mai multe victime decât cancerul, potrivit unui studiu lansat la Congresul de Cardiologie.
Urmărește
2011 afișări
La fiecare minut un om moare din cauza unui infarct miocardic
În perioada 20-24 septembrie, la Sinaia, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie, aflat la cea de a 47-a ediţie, se dezbat pentru prima dată în România rezultatele studiului Beautiful, potrivit unui comunicat de presă.
În România există peste un milion de oameni care suferă de cardiopatie ischemică, iar în fiecare an sunt diagnosticaţi alţi 33.000.
În cardiopatia ischemică, datorită îngustării şi rigidizării vaselor care irigă muşchiul cardiac, nu mai este posibilă trecerea unei cantităţi suficiente de sânge şi respectiv oxigen şi astfel inimia suferă. Boala poate să treacă neobservată până când fie apar durerile de inimă declanşate de efortul fizic, fie direct infarctul miocardic, adică atunci când o parte din muşchiul inimii "moare", au explicat specialiştii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Deşi cardiopatia ischemică face parte din procesul normal de îmbătrânire, există mai mulţi factori de risc care influenţează progresia accelerată a bolii, precum fumatul, diabetul zaharat, obezitatea, colesterolul crescut, sedentarismul, hipertensiunea arterială.
Toţi aceşti factori sunt cuprinşi într-un scor de risc ce poate fi calculat de către medic pentru orice persoană. Acest scor indică probabilitatea apariţiei unui eveniment coronarian şi poate fi influenţat prin modificarea stilului de viaţă.
Pe lângă factorii de risc cunoscuţi, studii recente au demonstrat că numărul de bătăi ale inimii pe minut influenţează şi el riscul de evenimente coronariene.
Studiul Beautiful, singurul de până acum conceput să evalueze impactul numărului de bătăi ale inimii asupra riscului de evenimente cardio-vasculare (de exemplu infarct), a demonstrat că o frecvenţă cardiacă mai mare de 70 de bătăi pe minut creşte cu 46 la sută riscul de infarct miocardic la pacienţii cu boală coronariană ischemică.
În România, peste 60 la sută din oamenii suferinzi de această boală au peste 70 de bătăi pe minut, deci au un risc crescut de infarct.
Bolnavii care suferă de cardiopatie ischemică trebuie să-şi măsoare periodic pulsul pentru a se asigura că au sub 70 de bătăi pe minut, iar dacă frecvenţa cardiacă depăşeşte această valoare, atunci se impune tratamentul medicamentos care să corecteze bătăile inimii.
Totodată, s-a stabilit că ivabradina, o moleculă inteligentă, descoperită de Laboaratoarele Servier, este capabilă să scadă bătăile inimii fără a determina alte modificări asupra organismului.
Studiul Beautiful, desfăşurat în 781 de centre din întreaga lume, pe aproape 11.000 de pacienţi, din care 800 din România, a demonstrat că ivabradina scade frecvenţa cardiacă, riscul de infarct miocardic şi necesitatea de revascularizare coronariană medicamentoasă sau intervenţională la pacienţii cu frecvenţă cardiacă peste 70 de bătăi pe minut.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe