- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- GENEVA, (26.01.2009, 16:42)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LHC are nevoie de reparaţii în valoare de peste 20 de milioane de euro
O sumă cuprinsă între 20 şi 26 de milioane de euro este necesară pentru repararea acceleratorului de particule - Large Hadron Collider (LHC) -, care s-a defectat la câteva zile după ce a fost inaugurat, în septembrie 2008, au anunţat organizatorii experimentului.
Urmărește
52 afișări
LHC are nevoie de reparaţii în valoare de peste 20 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Rolf-Dieter Heuer, directorul general al Laboratorului European pentru Fizica Particulelor Elementare (CERN), a declarat pentru publicaţia Sonntag că reparaţiile pentru acceleratorul de particule (LHC) vor costa între 20 şi 26 de milioane de euro şi vor fi supervizate de experţi provenind din afara acestei organizaţii de cercetare nucleară europeană.
"Vreau să fiu sigur că totul va funcţiona", a declarat Heuer, care i-a succedat în funcţie francezului Robert Aymar, pe 1 ianuarie 2009. "O echipă externă de experţi va efectua controalele adiţionale", a adăugat Heuer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Fizicianul german a declarat că are încredere în echipa CERN, dar că este mai bine să fie prevăzător. "Când lucrezi asupra unui proiect de mult timp, rişti să nu-i mai vezi defectele", a precizat Heuer.
Construirea acceleratorului a avut nevoie de peste 12 ani, a mobilizat 7.000 de fizicieni şi a costat 3,76 miliarde de euro. Acceleratorul are ca scop descoperirea secretelor formării Universului, prin ciocnirea accelerată a protonilor, la o viteză apropiată de cea a luminii.
Inaugurat pe 10 septembrie 2008, celebrul dispozitiv ştiinţific a fost oprit pe 19 septembrie, din cauza defectării unui magnet supraconductor ce avea rolul să ghideze particulele în circuitul lung de 27 de kilometri al acceleratorului, aflat la 100 de metri adâncime sub frontiera franco-elveţiană.
Heuer a declarat că doreşte ca relansarea acceleratorului de particule să fie mai puţin mediatizată faţă de lansarea iniţială a acestuia, care a provocat o adevărată vâlvă în toată mass-media mondială.
Activitatea acceleratorului de particule va fi reluată treptat şi este programată să atingă randamentul maxim cel mai devreme în 2010.
Citeşte şi:
Inaugurarea Large Hadron Collider
Pornirea Large Hadron Collider, încă un eveniment care nu a adus sfârşitul lumii
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe