Caise
Conţin beta-caroten, care previne acţiunea radicalilor liberi şi menţine sănătatea ochilor. Oganismul transformă beta-carotenul în vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, în special cancerul de piele. Sunt o bogată sursă de fosfor, eficient în prevenirea problemelor de memorie, vitamina C, magneziu, fier şi calciu;
– 1 caisă conţine 17 calorii, 0 grame de grăsime şi 1 g fibre alimentare.
Avocado
Conţine acid oleic, o grăsime nesaturată care contribuie la scăderea colesterolului total din sânge şi la creşterea nivelului de colesterol bun / HDL. De asemenea, asigură o cantitate semnificativă de fibre alimentare, care previn hipercolesterolemia şi apariţia bolilor cardiovasculare;
– 1 felie de avocado contine 81 calorii, 8 g grăsime si 3 g fibre alimentare.
Citeşte mai multe despre cele mai sănătoase fructe din lume pe www.gandul.info.