Lista substanţelor toxice din cosmetice. Care sunt bolile la care ne expunem din cauza lor

O femeie foloseşte zilnic cel puţin 12 cosmetice şi produse de îngrijire corporală, bombardându-şi pielea cu 175 de chimicale, susţin cercetătorii britanici, informează Gândul.

Urmărește
219 afișări
Imaginea articolului Lista substanţelor toxice din cosmetice. Care sunt bolile la care ne expunem din cauza lor

Lista substanţelor toxice din cosmetice. Care sunt bolile la care ne expunem din cauza lor (Imagine: Mediafax Foto)

Femeile absorb anual, în medie, 2,3 kilo­grame de substanţe toxice prin inter­me­diul produselor cosmetice uzuale, compuşi care pot provoca apariţia cancerului, a iritaţiilor pielii sau a îmbătrânirii pre­mature, arată datele unui studiu din Marea Britanie. Eczemele, alergiile, acneea, dermatita atopică sau dezechilibrele hormonale sunt câteva dintre reacţiile adverse apărute după folosirea produselor cosmetice de masă. Specialiştii în dermatologie susţin că aceste efecte apar din cauza substanţelor chimice conţinute, care pătrund prin piele şi ne atacă organismul.

Specialiştii precizează că săpunul, şamponul şi gelul de duş conţin diferite substanţe care duc la apariţia dermatitei de contact. Astfel, lauril sulfatul de sodiu (SLS) este un ingredient des întâlnit în săpunuri şi şampoane, cu rol în curăţarea pielii. Substanţa este folosită pentru a îndepărta grăsimea de pe epidermă. SLS însă poate acţiona prea dur, distrugând bariera naturală de grăsime a pielii, determinând astfel apariţia dermatitei de contact.

Citeşte mai multe despre lista substanţelor toxice din cosmetice pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici