- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (03.11.2008, 16:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Litiul are efecte benefice asupra pacienţilor atinşi de maladiile neuromotorii
Cercetătorii britanici au descoperit că medicamentele antidepresive pe bază de litiu ar putea fi folosite cu succes în tratarea bolilor neuromotorii, potrivit specialiştilor de la Centrul de cercetare şi tratament pentru maladiile neuromotorii, din cadrul King' s College, Londra.
Urmărește
6152 afișări
Litiul are efecte benefice asupra pacienţilor atinşi de maladiile neuromotorii
Cercetătorii britanici au declarat că sunt necesare cercetări amănunţite imediate, deoarece descoperirile făcute de un recent studiu italian "sunt prea dramatice pentru a fi ignorate". Totodată, ei îi previn pe pacienţi să nu consume acest medicament antidepresiv înainte ca rezultatele finale ale studiului să fie făcute publice, deoarece litiul are anumite efecte secundare ce pot fi periculoase, informează BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Litiul a fost mult timp folosit în tratarea depresiilor, iar studiile recente efectuate în laborator şi testele efectuate pe animale au scos la iveală faptul că acest mineral poate fi folositor şi în tratamentul împotriva maladiilor neuromotorii. Un studiu recent, efectuat în Italia, pe 16 pacienţi, a înregistrat rezultate încurajatoare.
Colin Blakemore, preşedintele Asociaţiei britanice MND a declarat, însă, că studiul italian a fost făcut la o scară mult prea mică şi îi îndeamnă pe pacienţii din lumea întreagă la o mai mare prudenţă în ceea ce priveşte utilizarea litiului.
În schimb, Nigel Leigh, preşedintele Centrului de cercetare şi tratament pentru maladiile neuromotorii din cadrul King's College din Londra, a mărturisit că foarte mulţi pacienţi îl întreabă dacă ar trebui să ia litiu zilnic, dar că foarte puţini dintre ei chiar iau acest medicament. "Probabil că cei mai mulţi dintre pacienţi discută online pe site-urile specializate, iar acolo concluziile sunt împărţite. Oamenii sunt conştienţi de faptul că litiul prezintă efecte secundare", a explicat Leigh.
Efectele secundare provocate de consumul repetat de litiu sunt: tremurat al membrelor, rigiditate, dezorientare, blocaje renale şi afecţiuni ale glandei tiroide.
Leigh a declarat că următorul studiu va fi efectuat în Marea Britanie, pe 220 de pacienţi care suferă deja de maladii neuromotorii de cel puţin şase luni. Studiul se va desfăşura în 10 centre de pe teritoriul britanic şi va dura 18 luni. Pacienţii vor fi monitorizaţi îndeaproape, pentru a depista eventualele efecte secundare.
În Marea Britanie, aproximativ 5.000 de pacienţi suferă din cauza maladiilor neuromotorii. În prezent, nu există niciun medicament sau tratament împotriva acestor maladii. Ele progresează adeseori extrem de rapid şi sunt întotdeauna fatale, iar moartea survine, de obicei, după doi-cinci ani de la declanşarea bolii. Această maladie poate să afecteze orice adult, de orice vârstă, dar are o frecvenţă mai mare în rândul bărbaţilor şi al persoanelor cu vârste cuprinse între 50 - 70 ani.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe