- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (15.06.2010, 16:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Luna ascunde rezerve de apă mai mari decât se credea
Luna ascunde rezerve de apă mai mari decât se credea, iar acestea sunt ascunse, pe scară largă, la mare adâncime, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor americani.
Urmărește
44 afișări
Luna ascunde rezerve de apă mai mari decât se credea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Recentele cercetări şi analize spaţiale au relevat prezenţa atât a apei îngheţate pe fundul craterelor, cât şi a multor zone de gheaţă la suprafaţă, acoperite de un strat de praf. Aceste cantităţi de apă şi de gheaţă ar fi putut fi aduse pe Lună de comete şi asteroizi care au intrat în contact cu suprafaţa lunară.
Potrivit unui studiu recent publicat în Proceedings of the National Academy of Science, pe Lună există cantităţi mult mai mari de apă, iar această descoperire ar putea deveni esenţială pentru viitoarele misiuni de explorare spaţială.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Apa ar putea fi omniprezentă în interiorul Lunii", au afirmat autorii studiului.
"Timp de peste 40 de ani am crezut că Luna este aridă. Am descoperit însă că procentul de apă variază de la 64 de părţi la un miliard până la cinci părţi la un milion - cantităţile de apă fiind de cel puţin 100 de ori mai mari decât arătau rezultatele precedente", a explicat Francis McCubbin, de la Carnegie Institution of Washington, coordonatorul studiului.
Rezervele de apă nu sunt imediat accesibile, deoarece ele sunt încorporate în rocile din interiorul Lunii.
Cei mai mulţi oameni de ştiinţă consideră că Luna s-a format atunci când un corp de mărimea planetei Marte s-a ciocnit cu Terra, în urmă cu 4,5 miliarde de ani. În urma acestui impact a fost proiectată în spaţiu o cantitate mare de materii care s-au compactat ulterior, dând astfel naştere satelitului natural al Pământului.
Magma s-a format în timpul acestui proces, iar anumite molecule de apă au fost conservate în interiorul rocilor, după ce magma s-a răcit şi s-a cristalizat.
Cercetătorii americani au analizat mostrele prelevate în urmă cu 40 de ani în timpul misiunilor Apollo de pe Lună. Rocile aduse pe Terra prezintă urmele chimice ale hidrogenului şi oxigenului, determinându-i pe specialişti să afirme că acestea conţin apă.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe