- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (08.04.2024, 18:14)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lupta pentru cipurile din cap. Un rival al companiei lui Elon Musk pregăteşte testarea unui implant cerebral
Synchron Inc., un rival al companiei Neuralink a lui Elon Musk, se pregăteşte să recruteze pacienţi pentru un studiu clinic extins. Compania vrea să obţină aprobarea comercială a dispozitivului său de implant cerebral.
Urmărește
265 afișări
Un rival al companiei lui Elon Musk pregăteşte testarea unui implant cerebral
Directorul executiv al companiei, Thomas Oxley, a declarat pentru Reuters că aproximativ 120 de centre şi-au manifestat interesul să participe la deschiderea unui registru online pentru pacienţii care vor să se alăture studiului.
"O parte a acestui registru este de a începe să le permită medicilor locali să vorbească cu pacienţii cu deficienţe motorii", a spus el.
Compania Synchron, cu sediul în New York, este mai avansată în procesul de testare a implantului său cerebral decât Neuralink.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În cadrul studiului, cercetătorii se vor concentra pe testarea implantului la pacienţi cu deficienţe motorii semnificative. Aceasta include persoane paralizate din cauza unor afecţiuni precum scleroza laterală amiotrofică (ALS), accident vascular cerebral sau scleroză multiplă.
Speranţa este că implantul cerebral le va permite acestor pacienţi să îşi recupereze o parte din abilităţile motorii pierdute sau să controleze dispozitive externe, cum ar fi computere, prin intermediul semnalelor cerebrale.
Compania a primit autorizaţia americană pentru efectuarea testelor preliminare în iulie 2021 şi a implantat cu succes dispozitivul la şase pacienţi. Testele anterioare desfăşurate în Australia pe patru pacienţi nu au raportat efecte secundare grave.
În prezent, Synchron analizează datele colectate din studiul american pentru a definitiva planul studiului clinic extins. Totodată, compania aşteaptă verdictul FDA privind continuarea cercetărilor.
Synchron, printre ai cărei investitori se numără miliardarii Jeff Bezos şi Bill Gates, şi Neuralink concurează pe o nişă a aşa-numitelor dispozitive de interfaţă creier-calculator (BCI). Astfel de dispozitive folosesc electrozi care pătrund în creier sau se aşează pe suprafaţa acestuia pentru a asigura comunicarea directă cu computerele.
Nicio companie nu a primit aprobarea finală a FDA pentru a comercializa un implant cerebral BCI.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe