- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- FRANKFURT, (30.12.2008, 10:54)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Maimuţele mari şi tonul roşu - speciile cele mai ameninţate cu extincţia
Maimuţele mari, de tipul gorilelor sau urangutanilor, şi tonul roşu sunt speciile cele mai ameninţate cu extincţia, ca urmare a scăderii biodiversităţii, a avertizat un expert al organizaţiei ecologice Wild World Fund (WWF).
Urmărește
969 afișări
Maimuţele mari şi tonul roşu - speciile cele mai ameninţate cu extincţia
"Cea mai mare scădere a biodiversităţii de după dispariţia dinozaurilor continuă", a declarat expertul WWF Volker Homes. Declinul din lumea animală şi vegetală continuă "cu aceeaşi intensitate şi cu aceeaşi implacabilă rapiditate", a adăugat el.
Maimuţele mari, precum gorilele, urangutanii şi cimpanzeii, ar putea dispărea de pe Terra şi sunt de departe speciile cele mai ameninţate, avertizează el.
Tonul roşu este şi el în prima linie a speciilor pe cale de dispariţie. Homes indică faptul că rezerva mondială de ton roşu s-a diminuat cu 90%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
În 2008, amfibienii şi-au făcut şi ei intrarea pe lista neagră a speciilor pe cale de dispariţie, o treime dintre ei fiind ameninţaţi cu dispariţia la nivel mondial.
Linxul iberic este şi el în pericol de dispariţie, numai 150 de exemplare existând în acest moment în Sierra Moreno şi în apropiere de Toledo (Madrid). Habitatul natural al acestei specii este afectat de drumurile şi conductele construite în regiune.
Potrivit WWF, alte specii au înregistrat o uşoară redresare, cum ar fi unele balene, care s-au înmulţit după ce vânarea lor a fost interzisă, în urmă cu patru ani. Şi numărul elefanţilor africani a crescut în sudul şi estul Africii, deşi activităţile de braconaj s-au intensificat în Africa Centrală.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe