- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (09.10.2009, 11:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mamifer necunoscut, vechi de circa 123 de milioane de ani, descoperit în China
O fosilă foarte bine conservată a unui mamifer aparţinând unei specii necunoscute, care trăia în epoca dinozaurilor, în urmă cu circa 123 de milioane de ani, a fost descoperită de o echipă de paleontologi americani şi chinezi, în China.
Urmărește
263 afișări
Mamifer necunoscut, vechi de circa 123 de milioane de ani, descoperit în China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Fosila oferă noi informaţii mai ales despre o etapă importantă din evoluţia urechii medii a mamiferelor, explică cercetătorii, al căror studiu a fost publicat în revista Science.
"Cel mai surprinzător lucru, din punct de vedere ştiinţific, este urechea acestui animal", a spus Zhe-Xi Luo, conservator la departamentul de paleontologie a vertebratelor şi director de cercetări la Muzeul de istorie naturală Carnegie din Pittsburgh (Pennsylvania), unul dintre coautorii studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
"Mamiferele au un auz foarte fin, mult mai fin decât cel al celorlalte vertebrate, lucru fundamental în modul lor de a trăi", a explicat acesta. "Iar evoluţia urechii mamiferelor este importantă pentru înţelegerea originii principalelor lor modalităţi de adaptare", a mai spus el.
Graţie structurii particulare a urechii medii, mamiferele, inclusiv oamenii, pot distinge o gamă mult mai largă de sunete decât celelalte vertebrate.
Această sensibilitate a auzului constituie o adaptare crucială, permiţând mamiferelor să fie active în perioadele de întuneric şi să supravieţuiască în epoca dinozaurilor, spun autorii studiului.
Această adaptare auditivă a fost permisă de cele trei oase mici din interiorul urechii medii - ciocănelul (malleus), nicovala (incus) şi scăriţa (stapes), dar şi de inelul osos pe care este ataşat timpanul.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe