- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (05.11.2016, 06:30)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marele mister al formării inelelor gigantului Saturn a fost rezolvat
O echipă de cercetători a prezentat un nou model al originii inelelor lui Saturn, bazându-se pe rezultatele unei simulări pe calculator, ce pot fi aplicate şi pentru alte planete gigant, explicând diferenţa dintre compoziţia inelelor lui Saturn şi cele ale lui Uranus.
Urmărește
3451 afișări
Marele mister al formării inelelor gigantului Saturn a fost rezolvat
Autorul lucrării, Hyodo Ryuki (Universitatea Kobe), şi coautorul lucrării, profesorul Sebastien Charnox (Institutul de Fizică, Universitatea din Paris), au descoperit că planetele gigantice din sistemul solar au inele diferite, scrie Descoperă.
În urma observaţiilor s-a dovedit faptul că inelele lui Saturn sunt compuse din 95% particule îngheţate în timp ce inelele lui Uranus sau Neptun sunt mai închise la culoare, ceea ce înseamnă că ar avea un conţinut mai crescut de roci.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin îl felicită pe Trump pentru alegerea sa ca președinte al SUA. Liderul rus vorbește despre Noua Ordine Mondială: „Lumea are nevoie de Rusia”
-
Şeful NATO, Mark Rutte, caută o strategie comună cu Trump împotriva Rusiei şi Coreei de Nord
-
Zelenski spune că orice concesie în favoarea lui Putin ar fi „sinucigaşă” pentru Europa
-
Grindeanu, în direct de pe A7: Cei 11 km vor avea şi rolul de Variantă Ocolitoare a Focşaniului
Studiul actual s-a concentrat pe perioada numită Marele bombardament târziu, despre care cercetătorii consideră că a avut loc acum 4 miliarde de ani. Câteva sute de obiecte de mărimea lui Pluto, din centura lui Kuiper, au existat în afara sistemului solar, în spatele lui Neptun. În primă fază, experţii au calculat probabilitatea ca aceste obiecte să fi trecut prin apropierea planetelor gigant, acestea fiind distruse de forţa de atracţie a planetelor în timpul Marelui bombardament târziu. Rezultatele au dovedit că Saturn, Uranus şi Neptun au intrat în contact cu obiectele mari, de mai multe ori.
Cercetătorii au utilizat simulări computerizate pentru a investiga dezmembrarea obiectelor din centura lui Kuiper de către forţa de atracţie a planetelor gigant atunci când trec prin vecinătatea acestora. Rezultatele simulării au variat în funcţie de condiţiile iniţiale, de exemplu rotaţia obiectului, distanţa faţă de planetă. Aceştia au descoperit că fragmente care cuprind între 0,1 şi 10% din masa iniţială a obiectului au fost captate de orbita planetelor pe lângă care treceau.
Masa combinată a acestora poate explica masa inelelor formate în jurul lui Saturn şi Uranus. Cu alte cuvinte, aceste inele s-au format atunci când obiecte suficient de mari au trecut pe lângă planetele gigant şi au fost distruse de forţa acestora.
Sursa: http://bit.ly/2fiycGQ
Citeşte şi: Cea mai mare Super Lună din ultimii 70 de ani va putea fi admirată din nou pe cer din 14 noiembrie - VIDEO
Citeşte şi: 10 Sfaturi pentru a scăpa de „pofta” de ţigară
Citeşte şi: Care sunt vitaminele pe care ni le recomandă specialiştii şi care sunt cele care ne fac mai mult rău decât bine
Citește pe alephnews.ro: Fiica transgender a lui Musk nu își vede „viitorul” în SUA după victoria lui Trump: „Oamenii care au votat acest lucru nu vor ajunge nicăieri”
Citește pe www.zf.ro: Criză totală în Germania: Guvernul s-a prăbuşit şi este un haos politic fără precedent. Cea mai puternică economie europeană este în prag de colaps
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden se adresează națiunii după victoria lui Trump: „Am pierdut această bătălie, America visurilor voastre vă cere să vă ridicați”
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Fosta vedetă din România care a ajuns fără dinți în gură. E la cerșit în Anglia și își reneagă familia
CANCAN.RO
Persoanele afectate de inundații, care au aruncat cu noroi în Regele Felipe și în Pedro Sanchez, au fost ARESTATE
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe