- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINTGON, (10.06.2011, 15:02)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marginea sistemului solar, o zonă de bule magnetice - VIDEO
Marginile sistemului nostru solar se prezintă ca o zonă de turbulenţe generate de numeroase "bule magnetice", potrivit informaţiilor transmise de sondele Voyager, instrumentele create de om care au ajuns cel mai departe de Terra, au anunţat joi reprezentanţii NASA.
Urmărește
772 afișări
Marginea sistemului solar, o zonă de bule magnetice
Utilizând un nou model informatic pentru a analiza datele transmise de aceste sonde americane, cercetătorii au ajuns la concluzia potrivit căreia câmpul magnetic solar are o mărime de circa 160 de milioane de kilometri.
Bulele se formează când liniile curbate ale câmpului magnetic se reorganizează, au explicat astronomii americani în revista Astrophysique din 9 iunie. Noul model informatic sugerează faptul că liniile s-au spart pentru a forma acele bule, separate de câmpul magnetic generat de Soare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
"Acest câmp magnetic se întinde până la marginile sistemului solar", a explicat Merav Opher, un astronom de la Boston University, unul dintre autorii studiului.
"În măsura în care Soarele se învârte în jurul lui, câmpul lui magnetic se răsuceşte şi se pliază ca rochia unei balerine. Foarte departe de Soare, acolo unde se află în prezent cele două sonde Voyager, pliurile rochiei se ridică", a adăugat Opher.
Sondele Voyager se află la o distanţă de peste 14 miliarde de kilometri de Terra.
Înţelegând structura câmpului magnetic solar, astronomii vor putea să explice felul în care razele cosmice galactice intră în sistemul nostru solar şi felul în care Soarele interacţionează cu restul galaxiei noastre, Calea Lactee.
Până în prezent, cele mai multe informaţii care indică existenţa acestor bule magnetice provin de la un instrument de la bordul Voyager ce măsoară particulele de energie.
Cercetătorii americani vor continua să analizeze aceste date şi speră să descopere "semnătura" lăsată de aceste bule în instrumentul de pe Voyager care măsoară câmpul magnetic.
Liniile câmpului magnetic al Soarelui sunt deplasate spre exterior de vânturile solare - fluxuri de particule emanate de Soare - şi sunt afectate de materia provenind de la stelele situate în vecinătatea Căii Lactee.
Sondele Voyager 1 şi Voyager 2 au fost lansate în 1977. Ele au survolat deja planetele Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, dar şi 48 dintre sateliţii acestor planete, iar apoi şi-au continuat călătoria către marginile sistemului solar.
Datele primite de la cele nouă instrumente prezente la bordul fiecărei sonde au făcut ca această misiune de explorare ştiinţifică a sistemului solar să devină cea mai fructuoasă din întreaga istorie a explorării spaţiale.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe