- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (27.10.2022, 09:38)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Materia întunecată" a cancerului. Epigenetica joacă un rol important în dezvoltarea cancerului
- Adesea numită "materie întunecată", aceasta ar putea modifica modul în care este detectat şi tratat cancerul, sugerează cercetările efectuate de Institutul de Cercetare a Cancerului.
- Oamenii de ştiinţă au descoperit mai multe despre rolul misterios al epigeneticii, studiul modului în care se schimbă genele, în controlul modului în care se dezvoltă cancerele.
- Acest lucru ar putea duce la noi forme de teste pentru depistarea bolii, care ar ajuta la adaptarea tratamentelor.
Urmărește
6923 afișări
"Materia întunecată" a cancerului. Epigenetica joacă un rol important în dezvoltarea cancerului
Când majoritatea oamenilor se gândesc la genetică, se gândesc la modificări structurale ale codului ADN care se transmit din generaţie în generaţie.
Prin urmare, s-a pus foarte mult accent pe modul în care aceste mutaţii genetice determină creşterea cancerelor.
Dar, în ultimii ani, oamenii de ştiinţă au descoperit un alt fenomen care nu este atât de simplu, numit epigenetică.
Epigenetica este studiul modului în care comportamentul şi mediul înconjurător al unui individ pot provoca schimbări care afectează modul în care funcţionează genele sale.
Epigenetica se schimbă pe măsură ce îmbătrâniţi şi ca răspuns la locul şi modul în care trăiţi.
Epigenetica nu modifică codul ADN, dar poate controla accesul la gene şi este considerată din ce în ce mai mult ca jucând un rol important în dezvoltarea cancerului.
Ce este epigenetica?
Profesorul Trevor Graham, director al Centrului pentru Evoluţie şi Cancer de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra, a declarat: „Am dezvăluit un nivel suplimentar de control al modului în care se comportă cancerul, ceva ce noi asemănăm cu "materia întunecată" a cancerului”.
El a declarat pentru BBC că pot exista "încurcături în liniile de ADN" pe măsură ce acestea se pliază în fiecare celulă şi acest lucru poate schimba genele care sunt citite.
Poziţia încurcăturilor poate fi foarte importantă în determinarea modului în care se comportă cancerele, a adăugat el.
„Nu va schimba mâine îngrijirea clinică, dar ar putea fi o cale pentru dezvoltarea de noi terapii", a spus profesorul Graham.
Testele genetice pentru mutaţii canceroase, cum ar fi BRCA, care creşte riscul de cancer de sân, de exemplu, oferă doar o parte din imaginea despre cancerul unei persoane.
„Prin testarea atât a modificărilor genetice, cât şi a celor epigenetice, am putea, potenţial, să prezicem cu mult mai multă acurateţe ce tratamente vor funcţiona cel mai bine pentru cancerul unei anumite persoane", a spus profesorul Graham.
Descoperirile au fost publicate în două articole în revista Nature, primul a analizat peste 1.300 de probe din 30 de cancere intestinale, arătând că modificările epigenetice sunt foarte frecvente în celulele canceroase şi că acestea le ajută să crească mai mult decât alte celule.
Cea de-a doua lucrare a analizat mai multe probe prelevate din diferite părţi ale aceleiaşi tumori. Acesta a constatat că modul în care se dezvoltă celulele canceroase este adesea guvernat de alţi factori decât mutaţiile ADN.
Cercetătorii spun că descoperirile lor nu pot dovedi că schimbările epigenetice duc direct la modificări în modul în care se comportă cancerele şi că trebuie să se lucreze mai mult pentru a demonstra că acest lucru se întâmplă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe