- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (27.10.2022, 09:38)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Materia întunecată" a cancerului. Epigenetica joacă un rol important în dezvoltarea cancerului
- Adesea numită "materie întunecată", aceasta ar putea modifica modul în care este detectat şi tratat cancerul, sugerează cercetările efectuate de Institutul de Cercetare a Cancerului.
- Oamenii de ştiinţă au descoperit mai multe despre rolul misterios al epigeneticii, studiul modului în care se schimbă genele, în controlul modului în care se dezvoltă cancerele.
- Acest lucru ar putea duce la noi forme de teste pentru depistarea bolii, care ar ajuta la adaptarea tratamentelor.
Urmărește
6922 afișări
"Materia întunecată" a cancerului. Epigenetica joacă un rol important în dezvoltarea cancerului
Când majoritatea oamenilor se gândesc la genetică, se gândesc la modificări structurale ale codului ADN care se transmit din generaţie în generaţie.
Prin urmare, s-a pus foarte mult accent pe modul în care aceste mutaţii genetice determină creşterea cancerelor.
Dar, în ultimii ani, oamenii de ştiinţă au descoperit un alt fenomen care nu este atât de simplu, numit epigenetică.
Epigenetica este studiul modului în care comportamentul şi mediul înconjurător al unui individ pot provoca schimbări care afectează modul în care funcţionează genele sale.
Epigenetica se schimbă pe măsură ce îmbătrâniţi şi ca răspuns la locul şi modul în care trăiţi.
Epigenetica nu modifică codul ADN, dar poate controla accesul la gene şi este considerată din ce în ce mai mult ca jucând un rol important în dezvoltarea cancerului.
Ce este epigenetica?
Profesorul Trevor Graham, director al Centrului pentru Evoluţie şi Cancer de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra, a declarat: „Am dezvăluit un nivel suplimentar de control al modului în care se comportă cancerul, ceva ce noi asemănăm cu "materia întunecată" a cancerului”.
El a declarat pentru BBC că pot exista "încurcături în liniile de ADN" pe măsură ce acestea se pliază în fiecare celulă şi acest lucru poate schimba genele care sunt citite.
Poziţia încurcăturilor poate fi foarte importantă în determinarea modului în care se comportă cancerele, a adăugat el.
„Nu va schimba mâine îngrijirea clinică, dar ar putea fi o cale pentru dezvoltarea de noi terapii", a spus profesorul Graham.
Testele genetice pentru mutaţii canceroase, cum ar fi BRCA, care creşte riscul de cancer de sân, de exemplu, oferă doar o parte din imaginea despre cancerul unei persoane.
„Prin testarea atât a modificărilor genetice, cât şi a celor epigenetice, am putea, potenţial, să prezicem cu mult mai multă acurateţe ce tratamente vor funcţiona cel mai bine pentru cancerul unei anumite persoane", a spus profesorul Graham.
Descoperirile au fost publicate în două articole în revista Nature, primul a analizat peste 1.300 de probe din 30 de cancere intestinale, arătând că modificările epigenetice sunt foarte frecvente în celulele canceroase şi că acestea le ajută să crească mai mult decât alte celule.
Cea de-a doua lucrare a analizat mai multe probe prelevate din diferite părţi ale aceleiaşi tumori. Acesta a constatat că modul în care se dezvoltă celulele canceroase este adesea guvernat de alţi factori decât mutaţiile ADN.
Cercetătorii spun că descoperirile lor nu pot dovedi că schimbările epigenetice duc direct la modificări în modul în care se comportă cancerele şi că trebuie să se lucreze mai mult pentru a demonstra că acest lucru se întâmplă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Până la ora 14:30, prezența la vot este de 32,42 %. 5,8 milioane de români au votat
-
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor / Mesaj pentru cei care au viză de flotant
-
Primăria Municipiului Bucureşti, precizări legate de referendumul local din Capitală: Mesaj pentru cei care au viză de flotant
-
Geoană acuză manipulare prin exit-poll-uri: De ce minţiţi românii?
Citește pe alephnews.ro: Un polițist de frontieră, desemnat să protejeze secția de vot, s-a împușcat în cap în propriul autoturism. Incidentul a avut loc în comuna Frătești din județul Giurgiu
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Până la ora 10:00, 4,30% dintre alegători au votat la referendumul din București. Ce se întâmplă după referendum
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis înainte?! Ce ținută a ales pentru această zi!
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe