- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (25.06.2009, 20:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medicament revoluţionar împotriva cancerului
Cercetătorii britanici au declarat recent că se află pe punctul de produce un medicament pe care îl consideră "Sfântul Graal" al terapiilor împotriva cancerului, ucigând doar celulele bolnave, informează news.sky.com.
Urmărește
435 afișări
Medicament revoluţionar împotriva cancerului
Olaparib, acest nou medicament revoluţionar, ar putea să salveze viaţa multor persoane care, din cauza moştenirii genetice, prezintă mai mari probabilităţi să dezvolte cancer.
Tratamentele tradiţionale împotriva cancerului, precum chimioterapia, omoară atât celulele sănătoase, cât şi pe cele bolnave, având şi efecte secundare, precum pierderea părului, senzaţia de greaţă şi oboseală extremă.
În schimb, medicamentul Olaparib lasă intacte celulele sănătoase şi este extrem de eficient împotriva tumorilor. Acest medicament are, totodată, efecte secundare uşoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Acesta este cu adevărat «Sfântul Graal» în tratamentul împotriva cancerului, pentru că distruge în mod selectiv celulele canceroase şi le cruţă pe cele sănătoase", a explicat Johann de Bono, de la Institute of Cancer Research (ICR) din Marea Britanie.
Julian Lewis, din Oxford, prezintă o deficienţă genetică, cunoscută sub numele de mutaţia BRCA, care a provocat şi decesul surorii sale, Ruth.
În urmă cu patru ani, Julian Lewis a fost diagnosticat cu cancer la prostată. Testele medicale au relevat faptul că tipul de cancer de care suferea se răspândise în oase, iar acest fapt însemna că Julian Lewis nu era un candidat potrivit pentru a fi operat şi nici pentru a face radioterapie. În momentul în care organismul său a dezvoltat rezistenţă la medicamentele tradiţionale, prognozele despre evoluţia pacientului erau sumbre.
În prezent, însă, Julian Lewis şi alte câteva mii de pacienţi britanici suferind de mutaţiile BRCA1 sau BRCA2 pot să spere din nou, datorită acestui medicament nou.
Produs de ICR în colaborare cu The Royal Marsden Hospital şi AstraZeneca, medicamentul Olaparib se află încă în perioada de testare. Testele preliminarii i-au entuziasmat pe oamenii de ştiinţă.
Julian este unul dintre primii pacienţi care au fost incluşi în programul de testare şi, după doi ani de tratament, tumorile canceroase s-au micşorat.
Două treimi din totalul pacienţilor incluşi în programul de testare, suferind de mutaţiile genei BRCA, au răspuns pozitiv la acest medicament.
Mutaţiile genetice BRCA afectează sub 1% din populaţia Marii Britanii, însă consecinţele lor sunt devastatoare. Această genă mutantă distruge capacitatea celulelor organismului de a se repara singure.
În cazul bărbaţilor suferind de mutaţia BRCA, riscul de apariţie a cancerului la prostată s-a dublat, de la 7% la 15%.
Pentru femei, situaţia este mult mai gravă. Riscul de apariţie a cancerului ovarian a crescut de la 2% la 60%, iar riscul de apariţie a cancerului mamar a crescut de la 10% la 85%.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe