Medicamentele revoluţionare împotriva diabetului ar putea avea preţuri 400 de ori mai mici şi ar putea salva milioane de vieţi

Companiile farmaceutice sunt îndemnate să "elibereze controlul" asupra medicamentelor precum Ozempic şi Trulicity, în timp ce milioane de oameni sunt privaţi de tratament din cauza preţului ridicat.

Urmărește
2948 afișări
Imaginea articolului Medicamentele revoluţionare împotriva diabetului ar putea avea preţuri 400 de ori mai mici şi ar putea salva milioane de vieţi

Medicamentele revoluţionare împotriva diabetului ar putea avea preţuri 400 de ori mai mici şi ar putea salva milioane de vieţi

Conform unui nou studiu, companiile farmaceutice stabilesc preţurile medicamentelor pentru diabet de aproape 400 de ori mai mari decât cele necesare pentru a obţine profit.
 
Cercetătorii au declarat că ar fi posibil ca opţiunile moderne de insulină, care sunt mai sigure şi oferă doze mai precise decât fiolele şi seringile, să fie folosite chiar şi în ţările cu venituri mici dacă firmele farmaceutice "ar pune oamenii înaintea profiturilor lor astronomice".
 
O nouă generaţie de medicamente pentru diabet include Ozempic de la Novo Nordisk, luat de unele celebrităţi ca ajutor pentru pierderea în greutate, şi Trulicity de la Eli Lilly. În prezent, aceste medicamente fac parte din tratamentul standard în ţările cu venituri ridicate, dar sunt inaccesibile în multe părţi ale lumii, în ciuda creşterii ratei de îmbolnăvire.
 
Studiul a utilizat date privind costurile ingredientelor, ale ambalajului şi ale logisticii pentru a calcula preţul potenţial la care companiile ar putea obţine profit, precum şi plata taxelor. Cercetătorii au concluzionat că medicamentele ar putea fi vândut cu profit pentru 0,89 dolari, dar au în prezent preţuri cuprinse între 38,21 şi 353,74 de dolari.
 
Studiul este publicat de Médecins Sans Frontières (MSF) în Journal of the American Medical Association (JAMA) Network Open.
 
"Aceste noi medicamente sunt un revoluţionare pentru persoanele care trăiesc cu diabet, dar sunt ţinute departe de sute de milioane de oameni din ţările cu venituri mici şi mijlocii care au nevoie de ele. Eli Lilly şi Novo Nordisk nu pot în niciun caz să furnizeze lumii cantitatea de medicamente necesară pentru a satisface cererea globală, aşa că trebuie să renunţe imediat la stăpânirea lor şi să permită ca acestea să fie produse de mai mulţi producători din întreaga lume", a declarat Christa Cepuch, unul dintre autorii studiului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici