Merele, tărâţele de ovăz şi grapefruitul scad colesterolul „rău”

Dieta bogată în kilocalorii şi grăsimi "rele" duc la creşterea colesterolului în organism. Medicii nutriţionişti avertizează că persoanele care au un nivel crescut al colesterolului în organism sunt predispuse la boli cardiovasculare, potrivit Gândul.

Urmărește
449 afișări
Imaginea articolului Merele, tărâţele de ovăz şi grapefruitul scad colesterolul „rău”

Merele, tărâţele de ovăz şi grapefruitul scad colesterolul „rău” (Imagine: www.gandul.info)

Pentru că grăsimile saturate sunt greu de ocolit din cauza stilului alert al vieţii, nutriţioniştii recomandă ca zilnic să aducem în dietă alimente care ajută la scăderea colestero­lului "rău". Astfel, me­rele, tărâţele şi gra­pefruitul sunt ali­mente care scad nivelul colesterolului din sânge. Stu­diile de specialitate au ară­tat că persoanele care mănâncă zilnic două mere prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de afecţiuni cardiace, deoarece fructul previne depunerile de grăsime pe artere.

Tărâţele de ovăz sunt o importantă sursă de fibre solubile în apă. Potrivit nutriţioniştilor, fibrele solubile ajută la blocarea absorbţiei colesterolului în organism.

Citeşte mai multe despre nivelul crescut al colesterolului în organism pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici