Merele, tărâţele de ovăz şi grapefruitul scad colesterolul „rău”

Publicat: 16 12. 2010, 07:15
Actualizat: 06 11. 2012, 23:47

Pentru că grăsimile saturate sunt greu de ocolit din cauza stilului alert al vieţii, nutriţioniştii recomandă ca zilnic să aducem în dietă alimente care ajută la scăderea colestero­lului „rău”. Astfel, me­rele, tărâţele şi gra­pefruitul sunt ali­mente care scad nivelul colesterolului din sânge. Stu­diile de specialitate au ară­tat că persoanele care mănâncă zilnic două mere prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de afecţiuni cardiace, deoarece fructul previne depunerile de grăsime pe artere.

Tărâţele de ovăz sunt o importantă sursă de fibre solubile în apă. Potrivit nutriţioniştilor, fibrele solubile ajută la blocarea absorbţiei colesterolului în organism.

Citeşte mai multe despre nivelul crescut al colesterolului în organism pe www.gandul.info.