Mersul pe jos, zilnic, previne decesul prematur - studiu

  • Nu trebuie să fiţi un alergător sau să faceţi sport pentru a simţi beneficiile exerciţiilor fizice, o plimbare rapidă în timpul zilei este suficientă, potrivit unei analize britanice.
  • Studiul a constatat că, dacă toată lumea ar face doar 11 minute de activitate fizică zilnic, ar putea fi prevenit unul din 10 decese premature.
Urmărește
1830 afișări
Imaginea articolului Mersul pe jos, zilnic, previne decesul prematur - studiu

Sursa foto: Twitter

Cu toate acestea, cei mai mulţi oameni nu reuşesc să facă minimum 150 de minute de exerciţii fizice pe săptămână, aşa cum se recomandă.
 
Dar a merge pe jos, zilnic, este mai bine decât a nu face nimic, spun cercetătorii de la Universitatea din Cambridge.
 
NHS recomandă ca toată lumea să facă săptămânal 150-300 de minute de activitate fizică care ridică ritmul cardiac sau 75-150 de minute de activitate viguroasă pe săptămână, potrivit BBC.
 
Echipa de cercetători a analizat sute de studii anterioare privind beneficiile activităţii fizice şi a ajuns la concluzia că, chiar şi făcând jumătate din cantitatea recomandată, ar putea preveni unul din 20 de cazuri de boli cardiovasculare şi aproape unul din 30 de cazuri de cancer.
 
Aceasta echivalează cu 75 de minute pe săptămână, sau 11 minute pe zi, mersul pe bicicletă, mersul pe jos rapid, drumeţiile, dansul sau tenisul sunt foarte indicate.
 
Ar trebui să simţiţi că vă mişcaţi, inima vă va bate mai repede, dar nu vă veţi simţi neapărat fără suflare", spune Dr. Soren Brage, care a condus cercetarea.
 
Făcând această cantitate este suficient pentru a reduce riscul de a dezvolta boli de inimă şi accidente vasculare cerebrale cu 17% şi de cancer cu 7%, sugerează concluziile.
 
Exerciţiile fizice regulate reduc grăsimea corporală şi tensiunea arterială, îmbunătăţind în acelaşi timp condiţia fizică, somnul şi sănătatea inimii pe termen lung.
 
Beneficiile exerciţiilor fizice au fost chiar mai mari pentru anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de cap şi gât, cancerul gastric, leucemia şi cancerul de sânge, dar mai mici pentru cancerul de plămâni, cancerul de ficat, cancerul endometrial, cancerul de colon şi cancerul de sân.
 
Dacă sunteţi o persoană care consideră că ideea de a face 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată pe săptămână este un pic descurajantă, atunci constatările noastre ar trebui să fie o veste bună", spune Dr. Brage.
 
„Dacă consideraţi că 75 de minute pe săptămână este gestionabil, atunci aţi putea încerca să creşteţi treptat până la întreaga cantitate recomandată”.
 
Analiza, publicată în British Journal of Sports Medicine, a analizat cercetările publicate anterior cu privire la beneficiile exerciţiilor fizice în aproape 100 de studii mari şi aproape 200 de articole revizuite de colegi pentru a obţine o imagine de ansamblu a dovezilor.
 
Aceştia au calculat că, dacă toţi cei care au participat la studii ar fi făcut cel puţin 150 de minute de exerciţii fizice pe săptămână, cantitatea completă, atunci aproximativ unul din şase decese premature ar fi fost prevenit.

Cercetătorii spun că este nevoie doar de înlocuirea unor obiceiuri

De exemplu, ei recomandă să încercaţi să mergeţi pe jos sau cu bicicleta la serviciu sau la cumpărături, în loc să folosiţi maşina, sau să fiţi activi atunci când vă jucaţi cu copiii sau nepoţii.
 
Potrivit cercetătorilor, introducerea unor activităţi plăcute în rutina săptămânală este cel mai bun mod de a creşte cantitatea de activitate fizică pe care o faceţi.
 
NHS recomandă ca adulţii să facă, de asemenea, activităţi care întăresc muşchii de două ori pe săptămână.
 
Yoga, pilates, ridicarea de greutăţi, grădinăritul greu şi căratul pungilor grele de cumpărături, toate contează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici