- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (01.03.2023, 11:59)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mersul pe jos, zilnic, previne decesul prematur - studiu
- Nu trebuie să fiţi un alergător sau să faceţi sport pentru a simţi beneficiile exerciţiilor fizice, o plimbare rapidă în timpul zilei este suficientă, potrivit unei analize britanice.
- Studiul a constatat că, dacă toată lumea ar face doar 11 minute de activitate fizică zilnic, ar putea fi prevenit unul din 10 decese premature.
Urmărește
1830 afișări
Sursa foto: Twitter
Cu toate acestea, cei mai mulţi oameni nu reuşesc să facă minimum 150 de minute de exerciţii fizice pe săptămână, aşa cum se recomandă.
Dar a merge pe jos, zilnic, este mai bine decât a nu face nimic, spun cercetătorii de la Universitatea din Cambridge.
NHS recomandă ca toată lumea să facă săptămânal 150-300 de minute de activitate fizică care ridică ritmul cardiac sau 75-150 de minute de activitate viguroasă pe săptămână, potrivit BBC.
Echipa de cercetători a analizat sute de studii anterioare privind beneficiile activităţii fizice şi a ajuns la concluzia că, chiar şi făcând jumătate din cantitatea recomandată, ar putea preveni unul din 20 de cazuri de boli cardiovasculare şi aproape unul din 30 de cazuri de cancer.
Aceasta echivalează cu 75 de minute pe săptămână, sau 11 minute pe zi, mersul pe bicicletă, mersul pe jos rapid, drumeţiile, dansul sau tenisul sunt foarte indicate.
„Ar trebui să simţiţi că vă mişcaţi, inima vă va bate mai repede, dar nu vă veţi simţi neapărat fără suflare", spune Dr. Soren Brage, care a condus cercetarea.
Făcând această cantitate este suficient pentru a reduce riscul de a dezvolta boli de inimă şi accidente vasculare cerebrale cu 17% şi de cancer cu 7%, sugerează concluziile.
Exerciţiile fizice regulate reduc grăsimea corporală şi tensiunea arterială, îmbunătăţind în acelaşi timp condiţia fizică, somnul şi sănătatea inimii pe termen lung.
Beneficiile exerciţiilor fizice au fost chiar mai mari pentru anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de cap şi gât, cancerul gastric, leucemia şi cancerul de sânge, dar mai mici pentru cancerul de plămâni, cancerul de ficat, cancerul endometrial, cancerul de colon şi cancerul de sân.
„Dacă sunteţi o persoană care consideră că ideea de a face 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată pe săptămână este un pic descurajantă, atunci constatările noastre ar trebui să fie o veste bună", spune Dr. Brage.
„Dacă consideraţi că 75 de minute pe săptămână este gestionabil, atunci aţi putea încerca să creşteţi treptat până la întreaga cantitate recomandată”.
Analiza, publicată în British Journal of Sports Medicine, a analizat cercetările publicate anterior cu privire la beneficiile exerciţiilor fizice în aproape 100 de studii mari şi aproape 200 de articole revizuite de colegi pentru a obţine o imagine de ansamblu a dovezilor.
Aceştia au calculat că, dacă toţi cei care au participat la studii ar fi făcut cel puţin 150 de minute de exerciţii fizice pe săptămână, cantitatea completă, atunci aproximativ unul din şase decese premature ar fi fost prevenit.
Cercetătorii spun că este nevoie doar de înlocuirea unor obiceiuri
De exemplu, ei recomandă să încercaţi să mergeţi pe jos sau cu bicicleta la serviciu sau la cumpărături, în loc să folosiţi maşina, sau să fiţi activi atunci când vă jucaţi cu copiii sau nepoţii.
Potrivit cercetătorilor, introducerea unor activităţi plăcute în rutina săptămânală este cel mai bun mod de a creşte cantitatea de activitate fizică pe care o faceţi.
NHS recomandă ca adulţii să facă, de asemenea, activităţi care întăresc muşchii de două ori pe săptămână.
Yoga, pilates, ridicarea de greutăţi, grădinăritul greu şi căratul pungilor grele de cumpărături, toate contează.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe