- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (18.04.2014, 15:47)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Metodă de clonare a unor celule suşă prelevate de la oameni adulţi, utilizată în scopuri terapeutice
Oamenii de ştiinţă au dezvoltat o nouă metodă de clonare, care foloseşte celule suşă umane prelevate de la persoane adulte, care se potrivesc perfect cu ADN-ul pacientului, cu scopul de a regenera organe şi ţesuturi şi de a trata anumite boli.
Urmărește
344 afișări
Metodă de clonare a unor celule suşă prelevate de la oameni adulţi, utilizată în scopuri terapeutice (Imagine: Shutterstock)
Studiul lor, descris în revista Cell Stem Cell, marchează o premieră în medicină, întrucât cercetătorii au folosit pentru prima dată în istorie metoda de "clonare terapeutică" a adulţilor, informează dailymail.co.uk.
Denumită "transfer de nucleu al celulelor somatice", clonarea terapeutică constă în producerea de celule embrionare identice din punct de vedere genetic pentru un donator, cu scopul de folosire a acelor celule în tratarea unor boli.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
-
Un cablu electric submarin care leagă Estonia şi Finlanda s-a defectat. Nu este exclus un sabotaj
Însă transferul de nucleu reprezintă, totodată, primul pas în clonarea reproductivă - producerea unui duplicat identic al unei fiinţe -, iar această tehnică a generat controverse puternice încă din 1997, când a fost anunţată naşterea oiţei Dolly, primul animal clonat de cercetători.
În 2005, Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut statelor membre să interzică această tehnică, iar Statele Unite a decis deja să interzică folosirea fondurilor federale atât pentru clonarea reproductivă, cât şi pentru clonarea terapeutică.
Noul studiu a fost finanţat de o fundaţie privată şi de guvernul sud-coreean.
Dacă rezultatele vor fi confirmate de alte laboratoare, descoperirea ar putea fi una semnificativă, întrucât multe boli care ar putea fi tratate cu celule suşă, precum insuficienţa cardiacă şi pierderile de vedere, îi afectează în primul rând pe adulţi.
Celulele suşă specifice fiecărui pacient ar trebui recoltate din celule adulte, nu de la bebeluşi sau fetuşi. Acest lucru pare de acum înainte posibil, deşi nu este deloc uşor: Din 39 de experimente, oamenii de ştiinţă au reuşit să creeze celule suşă doar o singură dată pentru fiecare donator.
Studiul a fost coordonat de Young Gie Chung de la Research Institute for Stem Cell Research din Los Angeles.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump ar dori expansiunea SUA: Canada, Groenlanda și Canalul Panama se află în vizorul președintelui american
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Autoritățile raportează 29 de supraviețuitori și 38 de morți în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe