- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (15.04.2014, 16:18)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Metodă revoluţionară în tratarea cancerului de prostată: chirugie şi un cocteil de medicamente
Extirparea pe cale chirurgicală a prostatei, urmată de administrarea unui cocteil de medicamente, ar putea revoluţiona tehnicile de tratare a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer avansat al acestei glande.
Urmărește
3021 afișări
Metodă revoluţionară în tratarea cancerului de prostată: chirugie şi un cocteil de medicamente (Imagine: Shutterstock)
Pacienţii care fac această operaţie şi urmează un tratament medicamentos beneficiază de o dublare a şanselor de supravieţuire la 14 ani după diagnosticare, în comparaţie cu pacienţii care optează doar pentru tratamentul cu medicamente, afirmă autorii acestui studiu, realizat de cercetători din Marea Britanie şi Suedia, informează dailymail.co.uk.
Dacă rezultatele studiului vor fi confirmate de o serie de teste viitoare, atunci tratarea cancerului de prostată în stare avansată ar putea fi "revoluţionată", spun autorii studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Cancerul de prostată reprezintă cea mai frecventă formă de cancer în rândul bărbaţilor britanici. În această ţară, boala afectează aproximativ 41.000 de persoane în fiecare an şi face aproximativ 11.000 de victime.
Cancerul avansat, care este răspândit şi la alte organe din corp, este tratat în mod obişnuit cu medicamente ce inhibă sinteza acelor hormoni masculini de care celulele canceroase au nevoie pentru a creşte.
Pacienţii diagnosticaţi cu cancer de prostată trăiesc, în medie, cinci ani după ce încep să primească medicamente ce blochează sinteza de testosteron.
În acest studiu, cercetătorii britanici şi suedezi au încercat să afle dacă extirparea prostatei, în combinaţie cu o terapie hormonală, oferă rezultate mai bune decât simplul tratament medicamentos.
Jumătate dintre cei 1.400 de bărbaţi din acest studiu a beneficiat de o extirpare a prostatei înainte de începerea administrării de medicamente ce blochează sinteza de testosteron. Ceilalţi pacienţi au primit doar tratament medicamentos. Un număr de 321 de pacienţi din al doilea grup au murit în timpul studiului - de două ori mai mult decât numărul decedaţilor din primul grup.
Deşi prostatectomia radicală (extirparea prostatei) este folosită în stadiile incipiente ale bolii, procedura nu este în mod obişnuit folosită după ce cancerul s-a răspândit în organism.
Această situaţie este cauzată de faptul că oamenii de ştiinţă credeau până acum că boala aflată într-un stadiu terminal este atât de avansată încât nu mai are sens să încerce să o stopeze.
Medicii evită, totodată, să îi supună pe pacienţi la o astfel de operaţie, întrucât extirparea prostatei poate să producă efecte secundare grave, precum impotenţă şi incontinenţă.
Totuşi, potrivit acestui studiu, prezentat la conferinţa anuală organizată de Asociaţia europeană de urologie, prostata continuă să alimenteze cancerul, chiar şi după ce acesta s-a răspândit în organism.
La aceeaşi conferinţă au fost prezentate şi alte studii care s-au concentrat pe dezvoltarea unor medicamente noi împotriva cancerului de prostată. Totuşi, combinarea chirurgiei cu tratamentul medicamentos standard pare să ofere rezultate mult mai promiţătoare.
Studiul a fost coordonat de profesorul Peter Wiklung, de la Institutul Karolinska din Stockholm.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe