Microcip care poate să identifice cazurile de malarie

Un microcip care poate să identifice în doar câteva minute rădăcinile de virus care provoacă diversele tipuri de malarie, prin simpla examinare a unei picături de sânge, a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Glasgow, Marea Britanie, informează bbc.co.uk.

Urmărește
36 afișări
Imaginea articolului Microcip care poate să identifice cazurile de malarie

Microcip care poate să identifice cazurile de malarie

Medicii britanici au salutat această invenţie, pe care o consideră extrem de utilă, deoarece tot mai mulţi turişti călătoresc în străinătate fără să ia întotdeauna măsurile potrivite de prevenire şi combatere a acestei maladii.

Simptomele malariei seamănă foarte mult cu simptomele gripei şi diagnosticul corect este pus abia când starea pacientului este critică.

Probele de sânge sunt puse în microcipul care determină dacă mostrele sunt contaminate, iar în caz afirmativ el identifică cu rapiditate rădăcina virală care a infectat organismul pacientului, indicând, totodată, numele celui mai potrivit medicament pentru tratarea bolnavului.

Un studiu efectuat în 2008 a relevat faptul că în Marea Britanie cele mai multe cazuri provocate de cea mai gravă formă de malarie au apărut în urma unor călătorii în străinătate.

The Health Protection Agency a identificat 6.753 de cazuri de malarie cu Plasmodium falciparum, diagnosticate între 2002 şi 2006.

Oamenii de ştiinţă au confirmat că multe dintre aceste cazuri au apărut după ce pacienţii au călătorit în Africa de Vest, pentru a-şi vizita rudele sau prietenii.

Actuala metodă de diagnosticare a malariei se bazează pe examinarea unei probe de sânge la microscop, a explicat Lisa Ranford-Cartwright, coordonatoarea acestui proiect: "Metoda actuală necesită un microscop bun şi un interval de o oră pentru a pune un diagnostic. Este extrem de dificil să pui un diagnostic cu acurateţe. Cu noul nostru microcip, noi obţinem rezultatele în mai puţin de 30 de minute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici